TOP/ FLOP : PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade

Zaterdagavond speelde Roda JC alweer haar 12e wedstrijd van het Eredivisieseizoen 2016/2017. In lijn met de vorige weken werd ook deze week het betonvoetbal voortgezet. Het eindresultaat was dan ook een 0-0 stand waarmee Roda JC wederom een punt mee naar Kerkrade nam. In deze rubriek wordt er nog een keer naar de wedstrijd PEC Zwolle- Roda JC gekeken en de opvallende zaken eruit gehaald.

TOP
Pyro-actie supporters
De meegereisde supporters van Roda JC zorgden met een Pyro-actie in het uitvak voor fraaie aanmoediging van hun eigen ploeg. In het matig gevulde stadion van PEC heeft dit zeker gezorgd voor een extra duwtje in de rug van de mannen van Anastasiou. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Geen doelpunten weggegeven
Roda JC geeft de laatste weken bijzonder weinig doelpunten weg. De verdediging staat goed opgesteld en voor de tegenstander is er vaak geen doorkomen aan. Ondanks de personele problemen achterin, kan er toch steeds een formatie worden neergezet die voor elkaar dat stapje extra wil zetten. Er zijn slechts 6 ploegen in de Eredivisie die minder doelpunten hoefden te incasseren. Bitter verschil is helaas dat zij de top 5 plus nummer 9 vormen en wij momenteel nog steeds de hekkensluiters zijn.

Abdul Ajagun
Abdul had zaterdagavond een goede avond. Was sterk aan de bal, zorgde ervoor dat hij in geval van balbezit vooruit aanspeelbaar was, maar verzuimde ook bij het verdedigen zeker zijn taken niet. Zeker tot zijn prestaties in het begin van het seizoen is dit natuurlijk wel een revanche op zichzelf door te bewijzen dat hij wel degelijk uit het juiste voetbalhout gesneden is.

FLOP
Late wissels
Onze coach wachtte zaterdag wel heel lang met wisselen. Toegegeven dat er niet erg veel kwalitatief betere spelers zaten, had wat ons betreft Paulissen echt wel eerder binnen de lijnen mogen komen dan de nu doorgevoerde wissels. Na de 75ste minuut gaven een aantal spelers toch zeker de indruk dat ze ver op waren en hadden wellicht wat eerder gewisseld kunnen worden.

Stadion naam
Commercie neemt een steeds grotere rol in, in het voetbal. Stadions dragen al enige tijd de naam van een sponsor zoals de Grolsch Veste of het Polman stadion. Niet heel mooi, maar uit commercieel oogpunt valt dit natuurlijk wel te snappen dat clubs deze stap nemen. Echter namen zoals het Kyocera stadion en MAC³PARK stadion zijn wel met recht vreselijk te noemen. In deze laatste speelde Roda JC zaterdag haar wedstrijd. Wij blijven het voor ons gemak maar het IJsseldelta stadion noemen. Lekker gewoon.

Aanvangstijdstip wedstrijd
Zoals aangetekend bij de vorige “Flop” neemt commercie een steeds grotere rol in, in het voetbal van tegenwoordig. Hierdoor speelde ook Roda JC zaterdagavond op, het voor de tv fijne tijdstip, 20.45 haar wedstrijd. Echter voor de meegereisde supporters betekend dit een ware overlevings-trip. De supporters zijn waarschijnlijk met de bus pas diep in de nacht thuisgekomen wat voor supporters een rede kan zijn om niet met Roda mee te gaan naar uitwedstrijden. Bijzonder jammer. Extra complimenten voor de Koempels die wel de weg naar Zwolle hebben gevonden en zich hierdoor niet lieten tegenhouden

BEOORDELINGEN
Benjamin van Leer: 7 – Keepte goed, maar kreeg een keer hulp van Kuijpers om de tegenstander tegen te houden.
Martin Milec: 6 – Terug van weg geweest. Speelde redelijk, maar blijft ook zijn gebruikelijke foutjes maken.
Marcos Gullón: 7 – Heeft stijgende lijn te pakken en bewijst eindelijk ook zijn meerwaarde bewezen bij de selectie van Roda. Door alle blessures is er haast niemand meer over om op deze plek op te stellen.
Chris Kum: 6,5 – Degelijk. Kan helaas niet opbouwen.
Ard van Peppen: 6.5 – Werkte hard en maakte het door zijn volledige 100% inzet zijn tegenstander lastig.
Adil Auassar: 6 – Bij gebrek aan beter een speler die zo mee kan doen. Voegt helaas ook niet veel extra toe en maakt weinig gebruik van zijn harde schot.
Tom van Hyfte: 6,5 – Stond ver naar achteren vandaag. Toonde zich als ware stofzuiger en hield toch het overzicht op het veld.
Abdul Ajagun: 7.5 – Zie “Top”
Rosheuvel: 7 – Toegevoegde waarde helaas weinig. Maar in counter een nuttige speler waardoor tegenstander toch altijd een aantal spelers achter houdt.
Nestoras Mytides: 5,5 – Voldeed aan de verwachtingen. Waarschijnlijk omdat deze ook niet erg hoog waren. Maar had toch een of twee kansen om te scoren.
David Boysen: 6- Speelde zoals zo vaak onopvallend. De aanvoer op hem was natuurlijk ook matig. Maar als hij de bal had, verspeeld hij hem vaak onnodig.

Comments (4)

Comments are closed.