Sterk kwartier voldoende voor Roda JC tegen TOP Oss

Roda JC heeft ook de tweede wedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen winnend afgesloten. In eigen huis waren de Kerkradenaren met 3-0 te sterk voor TOP Oss. Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux kwamen tot scoren.

Met debutanten Youri Roulaux en Amir Absalem in de basiself begon Roda JC voortvarend aan het duel. Opnieuw werd door hoog druk zetten de defensie van de tegenstander in moeilijkheden gebracht. Het leidde na een minuut of twintig tot de eerste grote kans voor Niek Vossebelt, die van dichtbij over het doel van Bo Geens schoot.

Aan de overkant kwam Oss tot scoren, maar spits Dennis van der Heijden deed dat vanuit buitenspelpositie. In de tegenaanval kwam Roda JC wel tot een geldig doelpunt. Rechtsback Stefano Marzo trok naar binnen toe en schoot met zijn linkerbeen in de verre hoek raak. Het bleek de opmaat naar een sterk kwartier van de Kerkradenaren, waarin ook de 2-0 en 3-0 vielen.

Een mooie dieptepass van Absalem op Patrick Pflücke leidde de 2-0 in. De Duitser gaf voor op Alberg, die keurig afdrukte. Bij de 3-0 van Croux ging doelman Geens lelijk de fout in, want het schot in de kruising van de Belg was zeker houdbaar. De Osse goalie had echter geen antwoord.

In de tweede helft kreeg Roda het een stuk lastiger met Oss, dat steeds meer de bal kreeg en uiteindelijk ook kansen wist te creëren. De grootste kans was wederom voor Van der Heijden, maar van dichtbij schoot hij een voorzet net naast het doel van de goed keepende Roulaux.

Na het invallen van Livio Milts, Mart Remans en Nicky Souren kreeg Roda JC ook nog kansen om de voorsprong te vergroten. Een grote kans was aan Remans echter niet besteed, terwijl Milts verzuimde om oog in oog met Geens te scoren. Ook afleggen op Souren was daarbij nog een optie geweest, maar Milts liep zich stuk op de doelman.

Door het resultaat staat Roda JC voorlopig op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Roulaux – Marzo, Luijckx, Lambrix, Absalem (73. Schlösser) – Klaasen, Vossebelt, Pflücke (84. Souren) – Croux (84. Milts), Alberg (84. Remans), Goppel (63. Ioannou).

Foto: Roda JC Live