Roda JC met ruime cijfers langs FC Dordrecht

Roda JC heeft vrijdagavond een zeer welkome, maar ook zeer verdiende zege geboekt tegen FC Dordrecht. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 4-1.

Opvallend was dat alle doelpunten kwamen van spelers die dit seizoen nog niet tot scoren waren gekomen. Na een half uur opende Rodney Kongolo de score. De andere treffers kwamen op naam van winteraanwinsten Václav Sejk en Joey Müller.

Na het teleurstellende verlies in Wijdewormer toonde Roda JC zich op carnavalsvrijdag heel anders aan het eigen publiek. Tegen FC Dordrecht, de verrassende nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie, toonden de Kerkradenaren vanaf het begin de nodige aanvalsdrang. Grote kansen bleven evenwel uit, al testte Arjen van der Heide met een schot wel de Dordtse doelman, Luca Plogmann. Die moest na een kleine twintig minuten alsnog vissen, omdat een afstandsschot van Kongolo precies in de hoek paste.

In de periode vanaf het doelpunt tot de rust gebeurde er vervolgens weinig, al was FC Dordrecht nog wel dichtbij een treffer. Een inzet van Mathis Suray werd echter gekeerd door Calvin Raatsie. Na de thee verdubbelde Roda de voorsprong snel. Een voortreffelijke aanval, opgezet door Walid Ould-Chikh, eindigde met een schot van Van der Heide. Dat werd nog gekeerd door Plogmann, maar Sejk toonde zich alert bij de rebound en tikte van dichtbij zijn eerste Roda-treffer binnen.

Ondanks diverse kansen om de voorsprong verder uit te breiden, werd het daarna toch nog spannend in het matig gevulde Parkstad Limburg Stadion. Shiloh ’t Zand ontsnapte bij een dieptepass van Suray uit de rug van Wesley Spieringhs en tikte de bal beheerst achter Raatsie. In de slotfase werd het vervolgens even billenknijpen voordat Roda orde op zaken stelde. Nadat eerst kansen niet besteed waren aan Ould-Chikh, Van der Heide en invaller Maxi Schmid, schoot een andere invaller Roda in veilige haven. Müller tekende enkele minuten voor tijd voor de 3-1, na perfect voorbereidend werk van Schmid, en in blessuretijd was hij alert in de rebound, na een vrije trap van Teun Bijleveld. De Duitser bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Foto: Roda JC Live