Roda JC niet in staat huur september te betalen

In september is Roda JC Kerkrade niet in staat gebleken om de maandelijkse huur over te maken aan de gemeente Kerkrade. Dat heeft algemeen directeur Wim Collard bevestigd tegenover 1Limburg.

De club heeft een brief gestuurd aan de gemeente Kerkrade om de eigenaar van het stadion op de hoogte te brengen van dit verzuim. Het bedrag dat elke maand overgemaakt dient te worden is € 50.000,-, om uiteindelijk terecht te komen op een jaarlijkse huur van € 600.000,-. Dat bedrag is al een verlaging van het eigenlijke bedrag van € 800.000,-, dat Roda in het afgelopen Jupiler League-seizoen niet in zijn geheel kon voldoen.

Collard heeft tegenover het Limburgse kanaal verklaard dat “de liquiditeit zodanig is dat we geen 50.000 euro aan de gemeente kunnen betalen”. Daarmee loopt de huurachterstand van de Kerkradenaren, die toch al groot is, verder op.

Fractievoorzitter van partij Ons Kerkrade Harm Jacobs heeft via zijn Twitter-account inmiddels bekend gemaakt dat hij een formeel verzoek heeft ingediend tot een extra raadsvergadering inzake de club en de afspraken rondom de stadionhuur. Wordt dus op korte termijn vervolgd…

Update 05/10 15:30 – De gemeenteraad heeft inmiddels een extra vergadering gepland over de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Die is gepland op vrijdagmiddag aanstaande om 15:30.

Foto: Roda JC Live