Verslag | Roda en Cambuur delen de punten: 1-1

Roda JC Kerkrade is het vanavond niet gelukt om te winnen van laagvlieger SC Cambuur Leeuwarden. In het eigen Parkstad Limburg Stadion bleven de Kerkradenaren na negentig minuten matig voetbal steken op een gelijke stand: 1-1. Daarmee moet Roda inmiddels alweer vier wedstrijden wachten op de volgende zege in de competitie.

De bijna 15.000 toeschouwers kregen niet bepaald de wedstrijd van hun leven voorgeschoteld deze zaterdagavond. Roda zocht in de openingsfase de aanval, maar Cambuur kon het eerste gevaar stichten met het nemen van enkele hoekschoppen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Roda echter beter in het spel en werd het via Juric en Griffiths even gevaarlijk. Het openingsdoelpunt viel echter aan de overkant, net in een fase dat Cambuur al even niet meer op de Kerkraadse helft gesignaleerd was. Ogbeche kon het laatste zetje geven in een rommelige situatie na een hoekschop, waardoor de Leeuwarders uiteindelijk met een voorsprong de altijd gezellige kleedkamer opzochten. Tussentijds haalde Boakye nog gevaarlijk uit, maar zijn schot belandde roemloos op de paal.

Na de thee en de koekjes viel er nog altijd weinig te genieten in Kerkrade en was alleen Griffiths even gevaarlijk, maar zijn kopbal werd zonder moeite gevangen door doelman Nienhuis. Cambuur leek de wedstrijd met succes behoorlijk te vertragen totdat Tom van Hyfte met een sublieme halve omhaal de op zich verdiende gelijkmaker achter Nienhuis wist te werken. Dit hoogtepunt van de avond leidde niet tot een veranderd spelbeeld, aangezien het moeizaam punten scorende Cambuur baat heeft bij elk punt dat het verzamelt – ook één puntje zou afdoende zijn voor de noorderlingen. Wel wisten de bezoekers in de slotfase via Houtkoop nog bijna te scoren, maar net als Boakye in het eerste bedrijf ging zijn schot(je) op de paal. De vijf minuten blessuretijd brachten uiteindelijk geen grootse momenten, waardoor de stand op het scorebord bleef steken op 1-1.

Header: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.