Roda JC niet voorbij Jong PSV na enerverende tweede helft

Vrijdagavond heeft Roda JC in eigen huis met 2-2 gelijk gespeeld tegen Jong PSV. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong via Johan Bakayoko, maar Niek Vossebelt en Xian Emmers draaiden de wedstrijd om. Diep in blessuretijd scoorde Dante Sealy de gelijkmaker. Trainer Jurgen Streppel kreeg de rode kaart.

Om te zeggen dat Roda niet lekker uit de startblokken kwam, is een understatement. Gedurende het eerste kwart van de wedstrijd hadden de Kerkradenaren niets in de melk te brokkelen. De voorsprong voor Jong PSV, in de tiende minuut, was dan ook terecht. Het doelpunt was wel zeer ongelukkig: doelman Rody de Boer, die een zeer matige wedstrijd keepte, ving een voorzet om met bal en al in het doel te kukelen.

Net toen iedereen zich begon te verbazen over de levenloosheid van Roda, schudde de gelijkmaker de ploeg wakker. Een uitstekende actie van Dylan Vente werd door Niek Vossebelt tot assist gepromoveerd. De spits brak razendsnel door over rechts en leverde een voorzet op maat, waardoor het voor Vossebelt een koud kunstje was.

Luttele minuten later schoot Patrick Pflücke maar net naast het doel, maar de grootste kans om op voorsprong te komen was er voor rust. Tijdens een enorme scrimmage wisten zowel Pflücke als verdedigers Guus Joppen en Richard Jensen de bal niet in het doel te schieten. Direct na rust kreeg Jong PSV bijna een even grote kans, maar Mathias Kjolo schoot uit kansrijke positie over.

Uiteindelijk kwam Roda na 70 minuten op voorsprong via Xian Emmers. De Belgische supersu stond koud twee minuten in het veld, toen hij kon afdrukken. Het was opnieuw een koud kunstje, want ook dit doelpunt kwam grotendeels op het conto van Vente. Wederom brak de spits razendsnel door over rechts en wachtte hij tot het perfecte moment met het geven van een voorzet.

Genoeg voor een overwinning bleek het niet, want diep in de blessuretijd kwam Jong PSV alsnog op gelijke hoogte. Dante Sealy kwam na een listige steekbal vrij te staan voor doelman De Boer, die vlak daarvoor juist nog de gelijkmaker voorkwam. Nu lukte dat niet: de uithaal van Sealy vloog rechtstreeks de kruising in.

Jurgen Streppel maakte dat allemaal niet meer mee. Toen arbiter Alex Bos weigerde te fluiten voor een ogenschijnlijke overtreding op Vente, ging de trainer flink uit zijn plaat tegen de vierde man. Dat leverde hem, tot onvrede van alles in het geelzwart, een directe rode kaart op.

Foto: Roda JC Live