Roda JC onderuit in Kralingen: 1-0

Roda JC heeft z’n zaterdagavondwedstrijd op bezoek bij SBV Excelsior met 1-0 verloren. In een matig duel, waarin beide ploegen nauwelijks tot een fatsoenlijk niveau kwamen maar de thuisploeg iets beter voor de dag kwam, wist Roda op geen enkel moment daadwerkelijk een vuist te maken en ging het verdiend onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Luigi Bruins, wat voldoende was voor de eerste thuiszege voor de Kralingers in de huidige voetbaljaargang.

De eerste helft was er niet bepaald een om over naar huis te schrijven. Uw verslaggever ter plaatse wist zich zodanig slecht te vermaken met de actie op het veld, dat het interessanter werd om te tellen hoeveel kamers op het nabijgelegen universiteitscomplex hun verlichting nog aan hadden staan. Voordat die telling echter gecompleteerd kon worden, viel er over het voetballen zowaar wat te melden. Schahin wist nipt binnen het eerste halfuur de eerste kans van de wedstrijd te noteren, maar daarna viel de wedstrijd in de handen van de thuisploeg. Eerst maakte Rosheuvel een domme en ontzettend onnodige overtreding op het middenveld, wat hem op een (discutabele) rode kaart kwam te staan. Hoewel het initatief in deze fase al in handen was van Excelsior, werden de Kralingers in navolging van het moment van Rosheuvel sterker en sterker. De openingsgoal van Luigi Bruins, die via een laag schot een strakke combinatie door het centrum succesvol wist af te ronden, kwam dan ook niet geheel als een verrassing – al viel er op dat moment ook niet te spreken over een kansenregen voor de thuisploeg. Na de goal verviel de wedstrijd weer in z’n eigen traagheid en zonder blessuretijd werd met een 1-0 stand de rust opgezocht.

Na de thee en de koekjes wist Roda JC iets gevaarlijker te worden voor de goal van de Kralingers, maar tot echt uitgespeelde kansen wist het nimmer te komen. Christian Kum kreeg een aardige kopkans, welke naast ging; daar bleef het wat Roda betreft gedurende het tweede bedrijf eigenlijk wel bij. Aan de overkant kreeg Excelsior een strafschop na een overtreding van diezelfde Kum, maar doelman Hidde Jurjus wist zichzelf ook vanavond weer aardig te onderscheiden en stopte de strafschop van Luigi Bruins prima. Ook een invalbeurt van Nathan Rutjes wist het verschil niet te maken en zodoende verloor Roda JC vanavond bij Excelsior verdiend met 1-0.

Foto: Roda JC Live.