Roda JC presenteert Jeffrey van As als technisch directeur

Roda JC heeft in Jeffrey van As een nieuwe technisch directeur gevonden. Dat heeft de club woensdag bekend gemaakt. Van As wordt donderdagochtend gepresenteerd.

Daarmee is de vacante post van technisch directeur na het vertrek van Harm van Veldhoven weer ingevuld. Van Veldhoven vertrok na de komst van Mauricio García de la Vega. Sindsdien zocht de club naar een technisch directeur, maar dat bleek geen sinecure. Onder andere de namen van Johan de Kock en Hans Smulders passeerden de revue, maar zij haakten om verschillende redenen af.

Met Van As (47) is de post alsnog ingevuld. De Leidenaar tekent in Kerkrade een contract tot de zomer van 2022. Zijn eerste taak is om een nieuwe hoofdtrainer te zoeken voor de Kerkraadse club, die zonder coach zit na het vertrek van Jean-Paul de Jong.

Roda JC stelt in een verklaring op zijn eigen website: “Met het vastleggen van Van As halen wij een persoonlijkheid in huis met een brok aan ervaring en een groot netwerk binnen de voetbalwereld. Iedereen binnen- en rondom Roda JC is ervan overtuigd dat deze club terug moet naar een hoger plan, mits dit op een financieel verantwoordelijke manier kan plaatsvinden.

Van As kan hier een grote rol in gaan vervullen. De contractduur (2.5 seizoen) geeft aan dat we beleid willen gaan neerzetten en dat Roda JC weer op de voetbalkaart moet worden gezet. Hier gaan we met zijn allen keihard aan werken.”

Hoewel hij exponent is van de Ajax-jeugdopleiding, maakte Van As zijn debuut in het profvoetbal bij MVV. Daar speelde hij vier seizoenen, waarna hij naar NAC Breda verkaste. Na zes seizoenen NAC sloot hij zijn carrière als verdediger af bij ADO Den Haag. Vervolgens was hij negen jaar actief bij NAC als scout en technisch manager, om daarna naar ADO Den Haag terug te keren. Vlak voor de jaarwisseling stapte Van As daar op wegens tegenvallende resultaten.

Foto: Roda JC Live