Roda JC rondt komst Verboom af

Roda JC heeft zich definitief versterkt met verdediger Bryan Verboom. De Belg speelt het komende halfjaar op huurbasis bij de Koempelclub.

Dat bevestigt de club zojuist op haar website. Verboom heeft bij Zulte-Waregem nog een meerjarig contract en zal derhalve in principe in de zomer weer terugkeren naar zijn eigenlijke broodheer. Naar verluidt heeft Roda geen optie tot koop bedongen in het huurcontract.

De linkspoot, die als linksback én centrale verdediger uit de voeten kan, was bij Essevee op een zijspoor beland. De voormalig jeugdinternational en speler van Anderlecht vergaarde vervolgens interesse van diverse buitenlandse clubs, waaronder Roda, ADO, Heerenveen, Kayserispor (Turkije), Rennes en Bastia (Frankrijk). Gisteravond bevestigde Zulte-Waregem al een mondeling akkoord met Roda over de deal te hebben, maar nu zijn club en speler het dus ook eens geworden.

Verboom, die tot dusver 136 duels in de Belgische Jupiler Pro League afwerkte, is aanstaande zondag nog niet speelgerechtigd. Roda JC begint dan de tweede competitiehelft met een thuisduel tegen Feyenoord.

Foto: Essevee