Roda JC sluit seizoen af met remise tegen Willem II

Roda JC heeft aan de laatste wedstrijd van het seizoen een punt overgehouden. In eigen huis hield de ploeg een punt over aan het treffen tegen Willem II: 2-2.

De Tilburgers, vocaal gesteund door een uitverkocht uitvak, waren naar Kerkrade gekomen om de derde plaats veilig te stellen én periodekampioen te worden. De bezoekers kwamen ook alleraardigst uit de startblokken, maar na een kwartier spelen kwam Roda JC juist uit de eerste kans op voorsprong. Een corner van Sami Ouaissa belandde plots voor de voeten van Dylan Vente, die de bal hard binnenschoot.

Vervolgens ontvouwde zich een weinig eneverende eerste helft, waarin beide ploegen matig voetbalden en nauwelijks tot kansen kwamen. Op het moment dat de Kerkradenaren dachten de rust zonder kleerscheuren te gaan halen, kwam Willem II toch langszij. Een hoekschop werd van dichtbij ingekopt door Elton Kabangu, die Phil Sieben eenvoudig wegzette.

Na rust verwachtte iedereen dat de Tricolores verder zouden gaan aandringen, maar het was juist Roda JC dat snel weer op voorsprong kwam. Na een geslaagde actie van Bryan Limbombe belandde de bal voor de voeten van Boyd Reith, die hard schoot. Via een Tilburgse voet belandde de bal in het doel. Van die voorsprong kon de thuisploeg nauwelijks een minuut genieten, want Willem II kwam direct weer langszij. Een verwoestend schot van Jesse Bosch zeilde achter doelman Loek Hamers in de kruising.

Tien minuten na de pauze werd vervolgens bepaald hoe de rest van de wedstrijd zou gaan lopen. Guus Joppen werd namelijk van het veld gestuurd, na een doldrieste tackle op Michael de Leeuw. De aanvaller mocht van geluk spreken dat hij daarbij geen zware blessure opliep, want Joppen kwam op het middenveld snoeihard invliegen.

Daarna was het vanzelfsprekend Willem II dat de aanval koos en op zoek ging naar de overwinning. Roda beperkte zich tot verdedigen en pas in de laatste minuten kregen de Tilburgers een echt grote kans. Jizz Hornkamp raakte echter de paal, en dus werd er niet meer gescoord. De eindstand was dan ook 2-2.