Roda JC weert zich kranig, maar verliest in Zwolle

Ook in Zwolle heeft Roda JC geen resultaat weten te halen. In een door kampioenskoorts gevat MAC³PARK stadion bleek PEC met 3-1 te sterk.

Een mars naar het uitverkochte stadion en een vuurwerkshow: iedereen in Zwolle was klaar om vrijdagavond de promotie luister bij te zetten met de KKD-titel. Het liep anders, want maandagavond ging PEC in Eindhoven onderuit, en dus moest plots een inhaalrace ingezet worden. Doelpunten waren nodig, hoe meer hoe beter.

Dat was de Zwollenaren aan te zien, want PEC zette Roda JC in de eerste helft vanaf het begin onder druk. Loek Hamers, die de laatste wedstrijden het Kerkraadse doel mag verdedigen, kreeg genoeg te doen, maar hield ook behoorlijk wat tegen. De keeper hoefde het hoofd pas te buigen na een kwart wedstrijd, toen Lennart Thy vanaf elf meter mocht aanleggen. De gemakkelijk gegeven penalty kwam voort uit een vermeende overtreding van Boyd Reith op Younes Taha.

Na de 1-0 leek het er even op dat PEC snel door zou drukken, maar ondanks meerdere kansen haalde Roda de rust zonder verdere schade. Binnen tien minuten na de pauze werd het alsnog 2-0, toen Haris Medunjanin een schot van grote afstand in de kruising kogelde. Daarmee leek het lot van de Kerkradenaren bezegeld, maar uit het niets kwam Roda toch terug in de wedstrijd. Invaller Bryan Limbombe stoomde op over de linkerkant en bereikte met een prima actie Lennard Hartjes, die afrondde: 2-1.

Na de aansluitingstreffer gooide Roda de schroom van zich af en werd het zelfs sterker dan Zwolle. De Kerkradenaren lieten een aantal mogelijkheden onbenut, onder andere via Limbombe, maar ook spitsen Dylan Vente en Romano Postema wisten niet te scoren. Op verschillende schoten had doelman Jasper Schendelaar prima reddingen in huis, iets dat aan de overkant ook gold voor Hamers, die zich positief liet zien. Vlak voor tijd viel uiteindelijk de beslissing, toen Hamers opnieuw op wonderschone wijze werd verslagen: een halve omhaal van Tolis Vellios was de Roermondenaar te machtig.

De wedstrijd werd nog korte tijd gestaakt, omdat een aantal bekers vreugdebier na de 3-1 op het veld belandden. In de acht minuten die vervolgens nog uitgespeeld werden, kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Foto: Roda JC Live