Seizoen van Roda JC eindigt met harde thuisnederlaag tegen NAC Breda

Roda JC is er vrijdagavond niet in geslaagd om de opgelopen achterstand in de heenwedstrijd tegen NAC Breda goed te maken. Sterker nog, in eigen huis liep de ploeg tegen een forse nederlaag aan: 0-5.

De opdracht voor Bas Sibum en zijn spelers was duidelijk: winnen met minimaal twee doelpunten verschil, liefst met drie. Alleen zo kon Roda JC de promotiedroom levend houden, maar na rust spatte die die droom op harde wijze uiteen. De Kerkradenaren begonnen alleraardigst en startten met de felheid die in Breda bij vlagen leek te ontbreken. De ploeg won duels, maar kwam door slordig spel niet tot grote kansen. Een schot van Sami Ouaissa, de meest bedrijvige speler bij de thuisploeg, betekende de grootste mogelijkheid, maar Pepijn van de Merbel bracht redding.

Vlak voor rust kreeg Roda vervolgens de zoveelste tik in een paar dagen tijd. De opstomende Boy Kemper schoot snoeihard de bal langs Koen Bucker, die de verrassende vervanger was van Calvin Raatsie. Bucker ging daarbij niet vrijuit, want de doelman leek enkel rekening te houden met een voorzet. Na rust schoot NAC eventuele plannen van de Koempels om in de tweede helft de rug te rechten snel aan diggelen. Dominik Janosek schoot op schitterende wijze een vrije trap binnen en besliste het tweeluik daarmee. Enkele minuten later werd het zelfs 0-3, toen Roy Kuijpers aan buitenspel ontsnapte en zonder al te veel -moeite Bucker passeerde en raak schoot.

Na die 0-3, een half uur voor tijd, brak een zwart uur aan voor de club Roda JC. Tweemaal werd de wedstrijd gestaakt, omdat supporters op de Koempeltribune bekers op het veld gooiden. Scheidsrechter Jannick van der Laan besloot na overleg om de wedstrijd wel uit te spelen. In de resterende speeltijd liep NAC uit naar 0-5, een evenaring van Roda’s grootste thuisnederlaag. Martin Koscelnik kopte uit een corner de vierde treffer binnen, Sigurd Haugen tekende eveneens met het hoofd voor het sluitstuk.

In de resterende tien minuten ging de Zuidtribune vervolgens nog eens achter de ploeg staan, terwijl de wedstrijd door NAC rustig werd uitgespeeld. De Bredanaars houden hun promotiedroom daarmee in leven: zij spelen volgende week tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Emmen en FC Dordrecht.

Foto: Roda JC Live