Roda JC tot de winterstop zonder Anco Jansen

Roda JC Kerkrade moet het tot de winterstop stellen zonder pechvogel Anco Jansen. Dat verklaart fysiotherapeut Martijn Smeets tegenover 1Limburg. Wat voor kwetsuur de middenvelder precies heeft, is nog niet duidelijk.

Nadat hij op de training van maandagmiddag verkeerd terecht kwam, schreeuwde Jansen het uit van de pijn. Dat deed meteen het ergste vrezen en daarop werd de training dan ook gestaakt. Jansen is geblesseerd aan zijn enkel.

Die is momenteel echter nog steeds gezwollen, waardoor er op dit moment nog geen MRI-scan gemaakt kan worden. “Het is niet duidelijk of de enkelbanden zijn in- of afgescheurd, maar dat het meer dan een verzwikking, is duidelijk.” Bij een ingescheurde enkelband is Jansen volgens Smeets ongeveer zes weken uit de roulatie, als het gaat om een afgescheurde enkelband zal hij acht weken ontbreken.

Voor Jansen, die tegen FC Emmen zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC scoorde, is het extra zuur, aangezien hij pas net was teruggekeerd van een blessure, die hij in februari opliep.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.