Roda JC trekt ook Santiago Palacios aan

Nadat eerder vanavond de komst van Jens van Son wereldkundig werd gemaakt, is het nu bekend geworden dat Roda JC Kerkrade ook Santiago Palacios heeft gecontracteerd. De aanvallende middenvelder, die overkomt van De Treffers, was in maart al op proef bij de Kerkradenaren, maar kreeg toen geen contract aangeboden. Nu komt hij dus alsnog, meldt 1Limburg.

De 24-jarige Mexicaan scoorde dit seizoen in dertig wedstrijden voor de Topklasser maar liefst 28 doelpunten. Daarvan scoorde hij er 27 in de competitie en ééntje in de KNVB Beker. Met dat doelpunt hielp hij De Treffers SC Telstar uit de beker te knikkeren.

Na zijn proefperiode bracht toenmalig trainer René Trost een positief advies uit over Palacios. “Het is een jongen die precies weet wat hij wil en die uitstekend kan voetballen. Dat heeft hij tijdens de trainingen wel laten zien”, verklaarde Trost toen tegen De Gelderlander. Ook Palacios was toen tevreden over de omstandigheden bij Roda, die hij ‘erg professioneel’ noemde. Tot een verbintenis leidde dit echter niet.

Algemeen directeur Wim Collard: “Palacios stond al een tijdje op ons lijstje”, zegt hij op de officiële clubsite. “Na zijn stageperiode in maart hebben we achter de schermen met Palacios onderhandeld over een contract vanaf dit seizoen. Santiago kan zowel op ‘nummer 10’ spelen als in de spits. We zijn blij dat we met hem tot overeenstemming zijn gekomen.”

Nu hebben de Kerkradenaren dus toch besloten om de 24-jarige speler in te lijven. Palacios tekent een contract voor twee seizoenen bij de Kerkradenaren.

Foto: Bert Beelen

 

Comments (2)

Comments are closed.