Jens van Son eerste nieuwe speler Roda JC Kerkrade

Jens van Son is de eerste speler die Roda JC Kerkrade komt versterken in het komende seizoen. De middenvelder komt over van FC Eindhoven en tekent in Kerkrade een contract voor drie seizoenen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Van Son, die aanvoerder was bij de club die tweede werd in de Jupiler League, had een aflopende verbintenis. Hij is dus transfervrij en kost Roda JC niets. Hij speelde sinds 2006 voor FC Eindhoven, met uitzondering van één seizoen: toen was hij op het Kasteel actief voor Sparta Rotterdam.

De 27-jarige middenvelder speelde in het afgelopen seizoen 36 wedstrijden in de Jupiler League voor de Eindhovenaren, waarin hij vijf keer scoorde en vijf assists gaf. Technisch manager Hans Smulders van FC Eindhoven tegen het ED: “We hadden hem graag behouden, maar wij gunnen Jens deze overgang. Zowel sportief als financieel is dit voor hem een mooie overstap.”

Algemeen directeur Wim Collard is blij met de komst van Van Son. “Hij stond al een tijdje op ons lijstje”, zo zegt hij op de officiële clubsite. “Van Son is op meerdere posities inzetbaar en heeft bovendien een aantal goede seizoenen achter de rug bij FC Eindhoven. We zijn blij dat we met hem tot overeenstemming zijn gekomen.”

Roda JC Kerkrade heeft zijn komst nog niet officieel bevestigd.

Foto: VI Images

 

Comments (3)

Comments are closed.