Roda JC vecht zich langs FC Emmen

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond met de grootste moeite weten af te rekenen met FC Emmen. In een redelijk gevulde JenS Vesting wonnen de Kerkradenaren met 2-3. Doelpuntenmakers waren Anco Jansen, Johan Plat en Frank Demouge.

FC Emmen, dat in de afgelopen drie wedstrijden maar liefst zeventien keer had gescoord, kwam ook tegen Roda furieus uit de startblokken. Dat resulteerde niet direct in grote kansen, maar het initiatief lag wel duidelijk bij de Drenten. Bij twee hachelijke situaties voor het doel van Bram Verbist moesten Henk Dijkhuizen en Ard van Peppen de bal van de lijn halen.

Ondanks het matige spel dat Roda vertoonde, kwamen de bezoekers toch op een 0-1 voorsprong. Anco Jansen kreeg de bal op de helft van Emmen ietwat gelukkig mee en haalde vervolgens van een meter of 20 snoeihard uit. De bal, onhoudbaar voor Meerits, vloog in de kruising. Dit veranderde echter nog niets aan het spelbeeld; dat kwam pas na de 0-2. Frank Demouge wist een bal – al dan niet met de hand – te verlengen richting Johan Plat, die beheerst afrondde. Daarna tikte Roda makkelijker en wist het zonder al te veel moeite de rust te halen.

In de tweede helft was het opnieuw Emmen dat goed begon en enkele keren gevaar stichtte, maar het was ook opnieuw Roda dat als eerste scoorde. Ditmaal schoot Demouge zelf de bal onhoudbaar achter Meerits in de hoek en daarmee leek de wedstrijd beslist. Dat was ook wel nodig, want vlak daarvoor liep Guy Ramos door een oliedomme overtreding tegen zijn tweede gele kaart aan en dus de rode kaart. Roda mocht bovendien van geluk spreken dat Bart Biemans in de eerste helft niet al mocht inrukken na een schandalige overtreding.

Met de 0-3 leek de wedstrijd dus beslist, maar niets was minder waar. Resida blies de Emmer hoop nieuw leven in door de bal onhoudbaar achter Bram Verbist te knallen. Dit was aanleiding voor een slotoffensief van de noorderlingen, wat resulteerde in een gigantische kans voor Roland Bergkamp. Hij wist de bal echter niet achter Verbist te krijgen; hij wist wel zichzelf op Verbist te krijgen. Die moest daarop hevig bloedend het veld verlaten. Zodoende maakte Benjamin van Leer zijn eerste competitieminuten.

Na nog geen vijf minuten mocht Van Leer alweer vissen, toen Vossebelt de bal geweldig hard in het doel pegelde. Dat zorgde ervoor dat het nog stressen was in de blessuretijd, want ook in die extra minuten kreeg FC Emmen een enorme kans om een punt over te houden aan de ontmoeting met de nieuwe koploper in de Jupiler League. Dat gebeurde echter niet en zo kwam Roda goed weg in Emmen. Hiermee bedraagt de voorsprong op N.E.C. drie punten, maar de Nijmegenaren komen zondag nog in actie tegen VVV-Venlo.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.