Voorbeschouwing | Lastige avond verwacht op de Meerdijk

Veel kilometers op weg naar een doelpuntenmachine: de uitwedstrijd in het hoge noorden bij FC Emmen deze vrijdagavond belooft een lastige avond te worden. Roda JC Live blikt vooruit op het duel, waar Roda JC moet voorkomen dat de Drentenaren hun doelpuntrijke serie voortzetten.

De club: FC Emmen
Football Club Emmen werd opgericht in 1925 onder de naam Noordbarge Emmen Combinatie, later VV Emmen. De club speelde sinds diens oprichting tot halverwege de jaren tachtig bij de amateurs, om in 1985 de stap te maken naar de Eerste Divisie. Daar speelt de club sindsdien continu, met wisselende resultaten. In 2005 werd de naam VV Emmen gewijzigd naar het huidige FC Emmen. Ondanks dat de Drenthenaren nooit de Eredivisie bereikten, speelde de club met name rond de eeuwwisseling vaak in de nacompetitie. In de voorbij twee jaar eindigde Emmen op de twaalfde plek in de eindstand.

Vorige week pakte FC Emmen de grootste overwinning uit de clubgeschiedenis: in Sittard werd Fortuna met maar liefst 1-8 van het veld geblazen.

Vormverhoudingen
Roda JC zette diens ongeslagen serie afgelopen weekend voort met een keurige 0-4 zege in Groesbeek tegen Achilles’29. Dankzij het gelijkspel van NEC tegen Sparta mogen de Limburgers zich zelf weer medekoploper noemen van de Eerste Divisie. FC Emmen begon het seizoen degelijk, maar zit op het moment in een sneltrein met maar liefst zeventien doelpunten (tegenover één tegendoelpunt) in de laatste drie wedstrijden. 6-0 tegen MVV, 3-0 tegen Jong FC Twente en 1-8 tegen Fortuna Sittard hebben samen geleid tot een stevige koppositie in de tweede periode. De Emmenaren kijken dus vol vertrouwen uit naar het duel van dit weekend, maar ontvangen een tegenstander die eveneens bezig is aan een sterke reeks en die dus ook met het nodige vertrouwen de lange reis naar Zuidoost-Drenthe zal afleggen.

Vermoedelijke opstellingen
Wiljan Pluim ontbrak donderdag op de training wederom. Het is de verwachting dat hij nog steeds ontbreekt vanwege de familieomstandigheden. Lagouireh bevindt zich als enige in de ziekenboeg en kijkt daardoor zeker toe.

Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, van Peppen – Faik, Höcher, van Hyfte, Jansen – Plat, Demouge.

Stadion
De JenS Vesting draagt sinds vorig seizoen diens naam – in de voorgaande twaalf jaar stond er “Univé Stadion” op de voorgevel. In de volksmond heet het stadion echter nog altijd de Meerdijk, zoals de accommodatie sinds de opening in 1977 tot en met het seizoen 2000/2001 daadwerkelijk heette. Het stadion, dat zich ten zuidoosten van de stad net buiten de ringweg bevindt, heeft een capaciteit van 8.600 plekken. Dit zijn allen overdekte zitplaatsen verdeeld over de vier zijden langs het veld. In de afgelopen zomer is het gras in het stadion vervangen door kunstgras.

Het hoogste aantal toeschouwers werd bereikt in 1990, toen een nog grotere Meerdijk maar liefst 12.000 supporters mocht ontvangen voor de nacompetitiewedstrijd tussen VV Emmen en SC Heerenveen.

De redactie voorspelt
Voorspellingen: 1-2 (Robbert), 1-2 (Luc), 1-2 (Jeroen), 1-3 (Sem).
De Drenthenaren zijn goed in vorm en scoorden in de laatste drie duels maar liefst 17 keer, waarmee de ploeg van trainer Joop Gall de ranglijst van de tweede periode aanvoert en in het overall klassement is opgeklommen naar een bijzonder sterke vijfde plek. Een makkelijke avond zal het dus niet worden voor Roda op de Meerdijk, maar er gaat uiteindelijk toch nipt gewonnen worden.

De wedstrijd tussen FC Emmen en Roda JC Kerkrade wordt live uitgezonden door FOX Sports op kanaal 3. Voor wie niet in het stadion aanwezig kan zijn en niet over dit kanaal beschikt, doet Roda JC Live zoals elke week weer live verslag via Twitter: www.twitter.com/rodajclive. Tevens zijn de belangrijkste updates te vinden op onze Facebookpagina.

Foto: Cabras Feliz.

Comments are closed.