Roda JC verliest kraker van N.E.C.

Roda JC Kerkrade heeft het topduel in de Eerste Divisie tegen N.E.C. verloren. In een duel dat over het algemeen gelijk op ging ontpopte Anthony Limbombe zichzelf tot matchwinnaar: 0-1.

Het duel was er een met veel strijd en een hoog tempo, maar door de solide verdedigingen zonder grote kansen. Roda JC opende het duel sterk en wist goed druk te zetten op de in een volledig wit gehulde tegenstander, maar de enige goede kansen ontstonden uit een kopbal van Dijkhuizen en een harde pegel van Cicilia die net voorlangs vloog. N.E.C. wist daar weinig tegenover te zetten en kon diens aanvallende trio Limbombe-Ars-Alireza nauwelijks gevaarlijk maken, tot de slotfase van de eerste helft: uit een ingooi kwam de bal in de Kerkraadse zestien via Ars en Alireza bij Limbombe, die Verbist koelbloedig passeerde: 0-1.

Na de pauze probeerde Roda nog altijd aan te zetten tot aanvallen, maar wederom ontbeerde het aan goede kansen om het doelman Smits echt moeilijk te maken. Schietkansen waren er wel voor Faik (vrije trap), Demouge en Plat (beiden volleys), maar elk van deze kansen ging ofwel langs de goal ofwel in de handen van Smits. Aan de overkant van het veld was Alireza dichtbij de 0-2 toen de bal in een chaotische situatie op de paal belandde; het eindstation was echter Bram Verbist. In de slotfase probeerde Roda JC nog aan te zetten, maar de Nijmeegse defensie kwam niet meer in de problemen. Zodoende bleef de stand tot en met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis op 0-1.

De wedstrijd tussen de twee titanen van de competitie was niet alleen van belang in de titelstrijd, ook voor de tweede periode stond alles nog op het spel voor Roda. N.E.C. begon en eindigde door de uitslag als koploper van de tweede periode, maar doordat de Nijmegenaren al de eerste periode in de tas hadden en Almere City de uitwedstrijd bij Jong PSV wist te winnen (0-1), loopt Roda JC de eerste bronzen stier uit de clubgeschiedenis mis.