“Periodetitel is leuk, maar voor ons is het einddoel heilig en dat is promoveren”

Vanavond speelt Roda JC haar voorlaatste thuiswedstrijd in dit kalenderjaar, en niet zomaar eentje. Koploper N.E.C. komt op bezoek in Kerkrade. De twee onbetwiste titelkandidaten staan derhalve voor hun belangrijkste competitieduel tot dusver. De Telegraaf peilde de stemming bij Roda-aanvoerder Guy Ramos en N.E.C.-goalgetter Sjoerd Ars.

Ramos, die met Roda al maandenlang in de achtervolging is op N.E.C., hoewel het verschil tussen beiden nooit méér bedroeg dan de 3 punten die hen nu op de ranglijst scheidt, weet dat er het nodige op het spel staat voor beide clubs. “Er staan twee ploegen tegenover elkaar die eigenlijk aan hun stand verplicht zijn om te promoveren”, aldus de leider van de geel-zwarte defensie. “Dat legt druk op de wedstrijd, maar de competitie wordt vandaag niet beslist. Ik heb eerder met RKC meegemaakt dat we eind januari dertien punten achter stonden op koploper FC Zwolle en toch nog kampioen werden.”

Frappant is dat Ramos’ persoonlijke tegenstander vanavond, Sjoerd Ars, in datzelfde seizoen de spits was bij FC Zwolle. Hij refereert tegenover de krant ongevraagd aan hetzelfde voorbeeld. Desalniettemin heeft hij het volste vertrouwen in zijn medespelers. “We weten dat we een tikkie aan Roda kunnen uitdelen. Bij ons staat er echter niet specifiek druk op deze wedstrijd, maar op het hele seizoen.” Behalve het kampioenschap dingen de beide kemphanen ook nog mee om de tweede periodetitel, die vanavond vergeven zal worden. N.E.C. (20 punten, doelsaldo +14) heeft de beste papieren, maar zij wonnen al de eerste periode en hebben formeel hun playoff-ticket al binnen. De Nijmegenaren worden op de voet gevolgd door Almere City (eveneens 20 punten, doelsaldo +12) en Roda (19 punten, doelsaldo +9), dat dus zelf moet zien te winnen en dan moet hopen op een misstap van Almere op bezoek bij Jong PSV. Ramos nuanceert echter het belang van een mogelijke periodetitel: “Dat is leuk, maar voor ons is het einddoel heilig en dat is promoveren”, aldus de captain.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.