Roda JC verliest laatste oefenduel van Standard Luik

Roda JC Kerkrade heeft haar voorbereiding afgesloten met een verliespartij tegen Standard Luik. Het besloten oefenduel, gespeeld op het trainingscomplex van de Belgen, eindigde in 1-0.

Die eindstand geeft echter een vertekend beeld weer van de wedstrijd. Roda JC, dat speelde zonder Adil Auassar en Dani Schahin, maar met Daryl Werker en Jorn Vancamp, speelde namelijk een sterke eerste helft. In de vijfde minuut kregen de Kerkradenaren al een penalty na een overtreding op Simon Gustafson. De inzet van Mitchel Paulissen werd tot corner verwerkt door de doelman van Luik, die vervolgens knap redde op een kopbal van Werker. Later in de eerste helft moest de goalie Gillet reddend optreden op een poeier van Gustafson, die vlak voor rust ook Vancamp alleen voor de keeper zette. Het Belgische talent trof echter de paal.

Standard Luik, dat speelde met een mix tussen beloftenspelers en eerste elftalspelers die vrijdagavond niet in actie kwamen in de Belgische competitie, wist hier weinig tegenover te zetten. In twee dreigende situaties wist Hidde Jurjus knap het doel schoon te houden, waardoor de ruststand uiteindelijk 0-0 was.

Ook in de tweede helft zorgde Roda JC voor de eerste dreiging. Na een prima combinatie tussen – wederom – Gustafson en Vancamp, zag eerstgenoemde zijn schot opnieuw op Gillet stuiten. Vervolgens trad een oude voetbalwet in werking: wanneer je zelf kansen mist, vliegt de bal er aan de andere kant in. Dat gebeurde na een uur spelen met een goal van Molin. Via invallers Mario Engels en Célestin Djim kreeg Roda nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar ook zij wisten niet doel te treffen. Aan de overkant moest Jurjus nog enkele keren met reflexen een grotere nederlaag voorkomen.

Roda JC begint de competitie op zondag 13 augustus met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Comments (1)

  1. Kan iemand adhv de oefenwedstrijden al iets zeggen over de vermoedelijke basisopstelling? En formatie? Drie spitsen-systeem, twee-spitsensysteem?

Comments are closed.