Roda JC verliest met 0-2 van Sparta Rotterdam

In de strijd tegen degradatie heeft Roda JC zaterdagavond een mokerslag te verwerken gekregen. Sparta Rotterdam bleek met 0-2 te sterk, door doelpunten van Sander Fischer en Robert Mühren. 

In het eerste kwartier van de degradatiekraker toonden beide ploegen aan gelijkwaardig te zijn. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, maar de eerste halve mogelijkheid van Sparta lag meteen in het doel. Sander Fischer schoot een afvallende bal uit een hoekschop precies in de hoek. Zo keek Roda binnen een kwartier al tegen een achterstand aan.

De gastheren lieten zich echter niet kisten en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen leidde het echter niet, terwijl aan de overkant Michiel Kramer doelman Hidde Jurjus wel tot een redding dwong. Na een half uur kwam Roda tot haar eerste kans; een voorzet werd door Jorn Vancamp net gemist. Niet veel later werd een schot van Dani Schahin van de doellijn gehaald.

Na rust was het spelbeeld lang gelijk, met aan Roda-zijde Donis Avdijaj voor Jorn Vancamp, en Tsiy Ndenge voor de geblesseerde Mohamed El Makrini. Ondanks het veldoverwicht van Roda, was het Sparta dat na een uur de voorsprong verdubbelde. Een vlotte counter werd door Robert Mühren afgerond.

Nog geen vijf minuten later had het al 1-2 moeten staan, maar Mikhail Rosheuvel presteerde het om vanaf een meter of drie, voor open doel, naast te schieten. Vlak daarna werd een bal van Donis Avdijaj van de lijn gehaald, gleed Dani Schahin uit in scoringspositie en zag Tsiy Ndenge zijn schot geblokt. Dat leek de definitieve knak te zijn voor het team van Robert Molenaar, dat wel nog iets probeerde te forceren, maar nauwelijks echte kansen creëerde.

Door de nederlaag bedraagt het gat van hekkensluiter Roda naar nummer zestien Sparta vier punten.