Roda JC verliest onnodig van koploper Feyenoord

Roda JC heeft zondagmiddag met 0-2 verloren van Feyenoord. Lange tijd bleef het 0-0 in Kerkrade, maar in de 69ste minuut wist Kuyt toch een doelpunt te maken. Later maakte Elia het definitief af.Roda JC had zeker meer verdiend en was niet kansloos. Toch neemt de koploper 3 punten mee naar Rotterdam.

In de eerste helft waren beide partijen slordig. Roda JC stond zoals de laatste maanden eigenlijk altijd weer verdedigend prima opgesteld. Feyenoord wist niet goed wat ze ermee aanmoesten en had grote moeite de bal rond te spelen tussen eigen spelers. Ook Roda JC was echte vaak slordig en kon zo niet echt voor veel dreiging zorgen voor het doel van Jones.

Roda JC kreeg eigenlijk in de laatste minuut van de eerste helft de grootste kans van de eerst helft. Van Hyfte schoot de bal hard tegen de lat. Deze bal was absoluut onhoudbaar geweest voor keeper Jones. Na deze bal werd er voor rust afgefloten: 0-0.

In de tweede helft zette Feyenoord Roda direct feller onder druk. Doelman van Leer stond opnieuw prima te keepen en hield de kansen die onder andere Jørgensen en Elia kregen prima tegen. Roda leek na een fase van een kwartier druk zetten van Feyenoord weer iets meer in de partij voor te komen. Boysen verspeelde de bal namens Roda JC aanvallend en verdedigend vaak slordig. Verrassend kwam Feyenoord uiteindelijk op voorsprong. Kuyt kon in de 69ste minuut de bal achter van Leer werken. Later bleek dat deze goal buitenspel was.

Na dit doelpunt moest Roda JC opzoek naar de gelijkmaker. Echter de grootste kans kwam daarna meteen voor Jørgensen. Hij kwam vrij voor het doel, zonder keeper. Hij wist op een fraaie wijze toch te missen. Roda probeerde vervolgens nog door de spitsen te wisselen, nieuw elan te vinden. Helaas zorgde dat niet echt voor grote kansen. Feyenoord maakte het uiteindelijk na een fraaie voorzet van Jørgensen via Elia af: 0-2.

Hierna ontstond er zoals jaarlijks weer wat tumult op de Oost tribune. Gedurende de hele wedstrijd werden er weer Roda JC supporters uitgedaagd door Feyenoorders in de thuisvakken. Het leek lange tijd goed te gaan, maar uiteindelijk ontstond er toch weer een conflict. Zonde dat het ieder jaar weer zover kan komen.

Roda JC begint het nieuwe jaar dus zonder punten en blijft hangen door een verliespartij van de Go Ahead Eagles op de 17e plek.