Rellen op Oosttribune ontsieren Roda JC-Feyenoord

Tijdens het duel tussen Roda JC en Feyenoord hebben er ongeregeldheden plaatsgevonden op de Oosttribune. Provocaties van Feyenoord-‘supporters’ in thuisvakken leidden in de loop van de tweede helft tot onrust, waarna na de 0-2 de vlam in de pan sloeg.

Ondanks dat er een clubkaartverplichting op de wedstrijd rust, bleken er uiteindelijk zo’n 50 Feyenoord-supporters een toegangskaart voor de thuisvakken op de Oosttribune bemachtigd te hebben. Onbegrijpelijk natuurlijk, aangezien het al jaren tot onrust leidt in vakken waar alleen Roda-supporters moeten zitten. Kennelijk functioneert het kaartverkoopsysteem van de club nog steeds niet naar behoren en/of zijn er nog steeds Roda-supporters die kaarten kopen voor fanatieke Feyenoord-aanhangers. Steekproefsgewijze identificatiecontrole bij de stadionpoorten blijkt ook niet afdoende. Security probeert de orde te handhaven op de Oost-tribune.

Tot de 0-1 van Kuyt, halverwege de tweede helft, bleef het nog betrekkelijk rustig tussen de beide kampen. Die openingstreffer was echter reden voor Feyenoorders op de tribune om met provocaties de aandacht op zich te vestigen. Stewards weigerden om hen – op een uitzondering na – daarop van de tribune te verwijderen, waarna er bij de 0-2 van Elia in twee verschillende vakken een handgemeen plaatsvond. Roda- en Feyenoordaanhangers gingen kortstondig op de vuist, er werd met vanalles gegooid en bezoekers die niets met de incidenten te maken hadden maakten zich uit de voeten. Een aantal betrokken personen werd door de toegesnelde stewards vervolgens wél het stadion uitgezet.

Foto’s: Roda JC Live

Comments (1)

  1. FR Forever

    Mooi man. FEYENOORD ROTTERDAM!

Comments are closed.