Roda JC verslaat FC Dordrecht in eenzijdige wedstrijd

Vrijdagavond heeft Roda JC weinig moeite gekend met FC Dordrecht. De ploeg van Jurgen Streppel hoefde zich niet al te veel in te spannen en won eenvoudig, met 4-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal moesten de bezoekers zich beperken tot verdedigen. Roda zocht, zoals men dat in Kerkrade zo graag ziet, de aanval. Het duurde lang voordat dat echt tot kansen leidde, zelfs niet toen doelman Liam Bossin een paar keer in de fout ging. Na een kwart wedstrijd werd de ban gebroken, en toen was het ook in twee minuten twee keer raak.

Een prima hoekschop van Patrick Pflücke werd door aanvoerder Richard Jensen keurig in de hoek van het doel gekopt. In de eerstvolgende aanval belandde een van richting veranderde voorzet op het hoofd van Dylan Vente. Een gelukje, maar zo kon de spits toch weer een doelpunt bijschrijven.

FC Dordrecht wist daar in de eerste helft niets tegenover te zetten. Na rust leken de Schapekoppen zich serieus in de wedstrijd te gaan mengen, maar dat kwam ook doordat Roda het rustiger aan ging doen. Verder dan een paar afstandsschoten kwam het team van Michele Santoni niet.

Doordat de Koempels het ook rustiger aan besloten te doen, ontvouwde zich een betrekkelijk saaie tweede helft, met twee hoogtepunten. Twintig minuten voor tijd wist Roda JC met een flitsende aanval de 3-0 op het scorebord te zetten. Opnieuw stond Vente aan het eindpunt van de aanval, die door Pflücke en de goed spelende Bryan Limbombe was opgezet. Vlak voor tijd tekende Vente na een vloeiende aanval voor de hattrick, zijn tweede hattrick tegen FC Dordrecht van dit seizoen.

Foto: Roda JC Live