Roda JC verslaat schutterend PEC Zwolle: 2-1

Roda JC Kerkrade heeft in de midweekse speelronde van april 2017 drie bijzonder belangrijke punten behaald tegen PEC Zwolle. In het eigen Parkstad Limburg Stadion stond na iets meer dan negentig minuten de score van 2-1 op het bord, in een wedstrijd waarin weinig hoogstaande situaties te vinden waren maar de bezoekers uitblonken in het verprutsen van grandioze mogelijkheden.

De eerste helft begon met een licht overwicht voor Roda JC, dat een aantal keer leuk wist te combineren op de Zwolse kant van het speelveld. Gevaar bleef echter eigenlijk elke keer uit, een enkel schotje buiten beschouwing gelaten. Gaandeweg kwam ook PEC Zwolle meer in de wedstrijd en namen de bezoekers het initiatief langzaam maar zeker over. Niet dat dat het niveau van de wedstrijd ook maar enigszins verbeterde: het bleef behelpen vanavond in Kerkrade wat betreft speeltempo en goede ballen – om over kansen maar niet te spreken. Nadat Menig na dom balverlies van Kum via Ananou een grandioze kans om zeep wist te helpen, scoorde Mokhtar pakweg vijf minuten voor rust wel: 0-1.

Na de thee en de koekjes kwam Roda JC een stuk feller uit de kleedkamer en beloonde zichzelf al vlot in de tweede helft met de gelijkmaker via Van Velzen, die zijn doelpunt met een sierlijke hak het aanzien waard liet zijn. Daarna zakte het niveau echter weer gauw terug naar bedenkelijk niveau en wisten beide ploegen eigenlijk nauwelijks iets noemenswaardigs te bewerkstelligen. Richting de slotfase wisten Brock-Madsen en Ehizibue nog een tweetal kansen grandioos te verprutsen, maar PEC bleef het initiatief grotendeels houden richting de slotfase (al wist Schahin tussendoor nog een halve kans te creëren). Dat leidde tot meer Zwolse kansen, onder meer via Nijland en Achahbar. In de 89e minuut was het echter, op dat moment volledig tegen de verhouding in, Roda JC dat de 2-1 wist te maken via Rosheuvel. Daarmee zijn de drie punten op deze donderdagavond in Kerkrade gebleven.

Foto: Roda JC Live.