Wim Collard stelt eigen positie ter discussie

De laatste dagen van Wim Collard als directeur van Roda JC Kerkrade zouden zomaar aangebroken kunnen zijn. Hij heeft zijn eigen positie ter discussie gesteld bij de Raad van Commissarissen van de club, zo weet L1 te melden.

“Ik heb ook mijn eigen functioneren en positie ter discussie gesteld bij de Raad van Commissarissen”, meldt de algemeen directeur. “Ik weet niet of ik er morgen nog ben als we tegen PEC Zwolle verliezen”. Collard maakte gisteren bekend dat Ton Caanen weg is gestuurd als technisch directeur. Collard ziet zichzelf medeverantwoordelijk voor de huidige situatie waarin Roda JC verkeert en heeft daarom bij de ‘RvC’ aangegeven dat zijn functioneren onderwerp van discussie is.

Collard benadrukt dat, wat hem betreft, Yannis Anastasiou het seizoen afmaakt als trainer. “Voor de rest van dit seizoen zullen we geen noodgrepen doen.” Daarbij brengt hij wel een nuance aan: hij vindt het lastig te oordelen over wat er zal gebeuren als hij zeer binnenkort de functie van algemeen directeur niet meer bekleedt.