Roda JC verspeelt weer onnodig punten: 2-2 tegen FC Dordrecht

Niet voor het eerst dit seizoen heeft Roda JC Kerkrade onnodig punten laten liggen. In eigen huis werd een voorsprong van 2-0 tegen laagvlieger FC Dordrecht weggegeven, waardoor de punten werden gedeeld.

Furieus ging Roda JC van start in eigen huis, gebrand om de eclatante zege tegen TOP Oss (0-5) een vervolg te geven. Al na vier minuten kwam de ploeg van Robert Molenaar dan ook op voorsprong, toen Nicky Souren raak schoot na terugkoppen van Henk Dijkhuizen. Vervolgens verdubbelden de Kerkradenaren, na een belegering van het Dordtse doel, de voorsprong. Ditmaal was het Gyliano van Velzen die scoorde, na terugleggen van Mario Engels. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht.

Na een half uur nam FC Dordrecht het heft in handen, maar serieuze kansen bleven daarbij uit. Eén keer moest Radomir Novakovic, de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Tom Muyters, reddend optreden. De ruststand van 2-0 was daarom terecht te noemen.

In de tweede helft bleven de bezoekers het initiatief nemen. Roda JC wist geen antwoord op de omzettingen aan de kant van Dordrecht te produceren en creëerde in het tweede bedrijf geen enkele concrete kans. Aan de overkant viel hetgeen de Schapenkoppen wisten te forceren ook mee, maar twee momenten van verdedigende slordigheid kostten Roda de kop. Amateuristisch uitverdedigen zorgde ervoor dat de 2-1 (Zamouri) en later de 2-2 (Smith) op vrijwel identieke wijze in het net belandden.

Aan een slotoffensief kwam Roda, door aanvallende onmacht, nauwelijks toe. De Kerkradenaren mochten nog blij zijn dat FC Dordrecht in de laatste minuten de winnende treffer niet wist te scoren. De eindstand zal hoe dan ook iedereen in Kerkrade met een zuur gevoel huiswaarts hebben laten keren, al is op basis van de hele wedstrijd een puntendeling niet meer dan terecht.

Foto: Roda JC Live