Verhitte middag eindigt in 2-0 verlies voor Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft de Limburgse derby tegen MVV Maastricht met 2-0 verloren. De doelpunten kwamen op naam van Joeri Schroijen en Marnick Vermijl. 

Al na een minuut had MVV de voorsprong kunnen pakken, maar Tom Muyters trad reddend op. De thuisploeg nam wel het initiatief in eigen huis. Toch was de grootste kans uit de eerste helft voor Roda JC, want Gyliano van Velzen schoot na een minuut of tien voor open doel op de lat. Veel spektakel bood de eerste helft verder niet, al moest Mitchel Paulissen twee maal een bal van de lijn af halen.

In het eerste kwartier van de tweede helft werd de basis gelegd voor de overwinning van de Maastrichtenaren. Roda JC kwam tot scoren, maar werd onterecht teruggefloten, vanwege vermeend buitenspel van Mario Engels. Uit camerabeelden bleek echter dat de aanvaller op één lijn stond met de verdediging van MVV.

Aan de overkant kreeg MVV een terechte penalty na een overtreding van Roshon van Eijma. Schroijen eiste de bal op en tekende voor de openingstreffer. Daarna escaleerde de wedstrijd, met twee rode kaarten voor Engels en Ricardo Ippel. Een zware straf van scheidsrechter Allard Lindhout, die steeds meer moeite kreeg om de wedstrijd in de hand te houden. Na een uur spelen zorgde Vermijl vervolgens voor de 2-0, door een hoekschop binnen te koppen. Hierbij werd er dramatisch verdedigd door Mitchel Paulissen.

In het restant van de wedstrijd kalmeerde de boel weer, waardoor de drie punten in Maastricht blijven. Beide ploegen raakten wel nog het aluminium.