Roda JC versterkt zich met tweede Gyasi

Enkele dagen vóór het verstrijken van de transferdeadline is Roda JC Kerkrade erin geslaagd om nog een speler aan haar selectie toe te voegen. Raymond Gyasi, inderdaad, het broertje van Edwin Gyasi, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AZ.

Niet velen zullen verwacht hebben dat de Koempelclub zich nog met een vleugelaanvaller ging versterken. Zoals bekend zijn de financiële middelen van de Kerkraadse club bekend, werden er in de huidige transferwindow geen spelers verkocht en beschikt coach René Trost bovendien met Anco Jansen (tevens als spits inzetbaar), Marc Höcher, Nayib Lagouireh, Edwin Gyasi, Danny Schreurs, Mitchel Paulissen en de geblesseerde Brian Jacobs al over een hoop spelers die op deze positie uit de voeten kunnen. De 20-jarige Raymond Gyasi mag nu als rechtsbuiten aan dat rijtje toegevoegd worden. Algemeen directeur Wim Collard op de clubwebsite: “Met Raymond hebben we nog meer mogelijkheden in onze aanval. Net als zijn broer is hij snel, behendig en inzetbaar als vleugelaanvaller.”

Het jongere broertje van Edwin (die eerder deze maand werd gekocht van Heracles Almelo) speelde dit seizoen 19 wedstrijden in dienst van Jong AZ en liet daarin 6 doelpunten noteren. 1Limburg meldt dat hij woensdag (vandaag) medisch gekeurd zal worden en indien zich hierbij geen problemen voordoen, kan hij donderdag aansluiten bij de training van zijn nieuwe club. Hij is logischerwijs vanavond, wanneer Roda JC het in de kwarfinale van de KNVB Beker in eigen huis opneemt tegen eredivisionist Excelsior (18:30 uur), nog niet beschikbaar. De Kerkradenaren hopen de nieuweling speelgerechtigd te krijgen voor de streekderby tegen MVV Maastricht, die aanstaande zondag in Stadion De Geusselt afgewerkt zal worden.

Foto: AZ Media