Roda JC voorlopig zonder Frank Demouge

Roda JC-trainer René Trost zal voorlopig geen beroep kunnen doen op spits Frank Demouge. De 32-jarige spits kampt sinds het duel  met SC Telstar met een verrekking in zijn hamstrings, die hem noodgedwongen aan de kant houdt. Dat meldt De Limburger dinsdagavond op Twitter.

Op basis van een MRI-scan denkt de club Demouge 1 tot 3 weken te moeten missen. Het moge duidelijk zijn dat de wedstrijden tegen FC Eindhoven (vrijdag, in Kerkrade) en FC Volendam (maandag, in Volendam) te vroeg komen voor hem. Gunstig is in ieder geval het feit dat de spier slechts verrekt en dus niet gescheurd is. De 32-jarige Demouge heeft helaas een verleden als het gaat om blessures, zo miste hij het afgelopen seizoen bijna de helft van alle wedstrijden van zijn club vanwege verschillende kwalen. In mei 2013 en november 2011 waren het tevens hamstringblessures die hem het spelen beletten. Vaak komt dat de herstelduur bij een nieuwe blessure niet ten goede.

Behalve Demouge kan Trost in de komende periode ook geen beroep doen op Rigino Cicilia. De jeugdige aanvaller, die regelmatig als derde spits bij het eerste elftal meetraint maar zijn wedstrijden bij de beloften afwerkt, liep gisteravond in het duel van Jong Roda JC met Jong Willem II tegen een rode kaart aan nadat hij een tegenstander een karateschop had verkocht. De KNVB heeft de 19-jarige Cicilia als gevolg daarvan een schorsing van 4 wedstrijden opgelegd. Daardoor is Johan Plat op dit moment de enige beschikbare pure spits in de selectie van de Kerkradenaren.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.