Roda JC vraagt om twee ton huurverlaging

Wim Collard heeft maandagavond het voorstel voor het oplossen van de huurproblemen medegedeeld aan de gemeente Kerkrade. 1Limburg meldt dat de algemeen directeur van Roda JC Kerkrade inzet op een huurverlaging van twee ton.

Op dit moment betaalt de club per seizoen 800.000 euro aan huur voor het Parkstad Limburg Stadion. Dat stadion is in handen van de gemeente en die ontvangt het bedrag in twee termijnen van elk 400.000 euro. Die worden – als het goed is – betaald in januari en juli. De club wil echter overstappen op een huur van 600.000 euro en die wil zij betalen in twaalf termijnen, dus maandelijks 50.000 euro.

De discussie over de huurbetaling van Roda JC is ontstaan, toen Wim Collard in december aan de gemeenteraad bekend maakte dat de club haar huurverplichting niet meer kan voldoen. Niet veel later werd de club teruggezet naar de meest zorgwekkende financiële categorie van de KNVB, categorie I. De gemeenteraad besloot Roda tijd te geven om met een oplossing te komen. Nu die er is, ligt de bal weer bij de gemeenteraad: instemmen of niet. Wordt vervolgd.

Foto: Roda JC Live