Roda JC weet niet te winnen in Deventer: 1-1

Go Ahead Eagles en Roda JC Kerkrade hebben vrijdagavond in de Adelaarshorst de punten gedeeld. Door doelpunten van Iké Ugbo en Antoine Rabillard eindigde het duel onbeslist.

In de immer goedgevulde Adelaarshorst nam Roda JC na een afwachtend begin het initiatief. Het leidde na een kwartier tot een doelpunt van Jordy Croux. Na een schitterende pass van Pepijn Schlösser kon de Belgische vleugelaanvaller afronden, maar gedurende zijn actie maakte hij hands. Daarom keurde Serdar Gözübüyük de treffer af.

Dat deerde Roda niet, want de ploeg uit Kerkrade bleef aanvallen. Tot grote kansen leidde dit nauwelijks, maar wel ging er constante dreiging uit van de ploeg van Jean-Paul de Jong. Na drie kwartier daalde er dan ook een fluitconcert van de Deventer tribunes neer op het veld.

In de tweede helft leken de Kerkradenaren de lijn voort te zetten, want al na vijf minuten kwam de ploeg op voorsprong. Ugbo tekende na wat gefrommel met een geplaatst schot voor de openingstreffer. Het is al zijn tiende doelpunt van het seizoen.

Na de goal verloor Roda JC de controle en kwam Go Ahead voor het eerst aan aanvallen toe. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker van Rabillard, na een goede voorzet van Jaroslav Navrátil. De aanvalslust van Eagles leidde niet tot een overwinning, mede door een eerdere goede redding van Tom Muyters. Aan de andere kant wist Roda JC geen gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden, al was Croux nog dichtbij de overwinning. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Hobie Verhulst.

Foto: Roda JC Live