SC Cambuur wint voor het eerst in Kerkrade: 1-2

Vrijdagavond is aan de ongeslagen reeks van Roda JC een einde gekomen. In het Parkstad Limburg Stadion bleek SC Cambuur te sterk: 1-2. Voor de thuisploeg scoorde Iké Ugbo, terwijl de Leeuwarders tot scoren kwamen via Jamie Jacobs en Robert Mühren.

Roda JC kwam in eigen huis erbarmelijk uit de startblokken, want al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een hoekschop van Roda volgde een razendsnelle counter van Cambuur. Jacobs profiteerde van de overtalsituatie en schoof de bal voorbij doelman Tom Muyters. In het half uur dat volgde, hadden de Leeuwarders duidelijk de overhand. Met name Jarchinio Antonia vormde op de rechtsbuitenpositie een ware plaag voor zijn directe tegenstander, Timothy Durwael. Tot scoren kwam Cambuur echter niet meer, ondanks enkele flinke kansen.

De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong wist daar vrijwel niets tegenover te stellen. Iké Ugbo miste één forse kopkans. Daarbuiten moest Roda zich beperken tot teruglopen, totdat diezelfde Ugbo na een half uur plots de gelijkmaker op het scorebord zette. De spits wist zich uit een voorzet van Jordy Croux in scoringspositie te brengen en drukte af. 

Na rust kwam Roda furieus uit de startblokken en kreeg het vrijwel meteen een grote kans. Die was echter niet besteed aan Niels Verburgh. Aan de overkant raakte SC Cambuur de paal. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht. Cambuur had duidelijk het meeste balbezit en het initiatief, maar de grootste kansen waren voor Roda JC. Onder andere Iké Ugbo kwam niet tot scoren. Namens de Leeuwarders wist Robert Mühren een kwartier voor tijd wel het net te vinden. De spits werkte een voorzet knap binnen via de onderkant van de lat. 

In het slotoffensief dat volgde, leek Roda JC nog tot scoren te komen. Een inzet van invaller Chance Simakala werd volgens de grensrechter echter voor de lijn gestopt door doelman Sonny Stevens. Andere grote kansen vielen niet meer te noteren. Door de nederlaag staat Roda JC dertiende in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl SC Cambuur koploper blijft.

Foto: Roda JC Live