Roda JC weet te winnen van FC Den Bosch

Zaterdagavond heeft Roda JC in haar oefenduel tegen FC Den Bosch laten zien dat het klaar is voor het nieuwe seizoen. Er werd onder leiding van Molenaar met 2-0 gewonnen van de Bossche gasten.

Roda JC begon direct fel aan de wedstrijd. Door aanvallend te voetballen en aan te dringen wist nieuweling Niels Verburgh de paal te raken. Niet veel later, al in de 9e minuut, werd vervolgens door Engels de score voor de Koempels geopend. Roda bleef vervolgens aandringen en zocht naar mogelijkheden om de score uit te breiden. Het was niet zo dat Den Bosch kansloos was om te scoren, maar bij Roda leek iedereen ervan overtuigd dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Dit vertrouwen werd dan ook nog nét voor rust beloond door een tweede treffer van Engels. Hij wist uit een vrije trap de bal in de netten te werken.

In de tweede helft bleef Roda zoeken naar een derde treffer, maar dit doelpunt werd niet meer gemaakt. Zo was al in de eerste helft de eindstand bereikt en kunnen spelers en staf zich gaan opmaken voor een warme opendag morgenmiddag (zondag). De 2-0 overwinning geeft in elk geval vertrouwen en laat progressie in het team van Molenaar zien.