Roda JC zet zichzelf in eigen huis voor schut tegen PEC Zwolle

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond een buitengewoon pijnlijke nederlaag geleden. In het eigen Parkstad Limburg Stadion was PEC Zwolle veel te sterk: 0-5.

Na amper een kwartier gespeeld te hebben keek Roda al tegen een 0-2 achterstand aan. In de vierde minuut mocht Marinus vrij intikken na een voorzet vanaf de linkerkant. Ook zeven minuten later ging het mis aan die kant, toen Roda-rechtsback Dijkhuizen Thomas vloerde binnen de zestien. Die benutte de strafschop zelf.

Daarna kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Roda werd een stuk dreigender, maar dat leidde niet tot concrete kansen. Slechts met twee kopballen werden de Kerkradenaren echt gevaarlijk. Aan de andere kant wist Zwolle ook niet meer te creëren dan een schot in het zijnet.

Na rust trachtte Kalezic in te grijpen door Monteyne en De Silva in te brengen voor Dijkhuizen en Paulissen. Na nog geen twee minuten was het echter al 0-3. Heel Roda dacht een bal te kunnen laten lopen, maar de snelle Ehizibue wist de bal binnen te houden en eenvoudig Swinkels uit te kappen. Hij legde af op Thomas die prachtig scoorde.

Niet veel later lag de defensie van Roda alweer open. Een voorzet vanaf links mocht Lars Veldwijk ongehinderd binnen schieten. Roda kon daar slechts één serieus schot tegenover stellen in het derde kwart.

Terwijl een aantal toeschouwers het stadion verlieten, kabbelde de wedstrijd na de 0-4 redelijk rustig voort. Enkele kleine mogelijkheden ontstonden er nog, maar verheffende momenten waren niet meer te vermelden.

In de 93e minuut veerde het stadion echter, met al het cynisme van dien, op. Stef Nijland liet Gibril Sankoh nogmaals kansloos en lobde de bal knap over Van Leer. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-5.

Foto: Roda JC Live