Roda JC zoekt met aanwinsten naar eerste thuiszege

Zaterdagavond staat voor Roda JC het eerste thuisduel in het nog prille voetbalseizoen op het programma. TOP Oss komt op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC Live blikt vooruit op het duel.

Een bekend trainerscliché luidt dat het te vroeg is om conclusies te trekken, maar na speelronde 1 in de Keuken Kampioen Divisie is die uitspraak zeker waarheid. Waar Roda JC in Amsterdam een veredeld D-elftal van Ajax tegenover zich zag, mocht TOP Oss thuis aantreden tegen een tegenstander die wel op volle sterkte voor de dag kwam.

De vergelijking tussen een 0-4-overwinning bij Jong Ajax en een 1-2-nederlaag tegen Helmond Sport is dan ook geen eerlijke. Na de wedstrijd tegen de onervaren Amsterdamse jonkies treft Roda JC zaterdagavond een ploeg met ervaring in het betaalde voetbal, die erop gebrand zal zijn om zijn eerste resultaat van het seizoen te halen in Kerkrade.

Als het aan trainer Jurgen Streppel ligt, wordt het spelbeeld wel gelijk aan het beeld dat een week geleden op De Toekomst te zien was: een Roda dat hoog druk zet en vroeg jaagt op de tegenstander, om zo de tegenstander in fouten te dwingen en balbezit te verkrijgen. Dat is het spel dat de coach duidelijk voor ogen heeft dit seizoen.

Aanwinsten

Daarbij zal het helpen dat Streppel ditmaal wel kan beschikken over een volwaardige linksback, na het tekenen van Amir Absalem. De 23-jarige speler uit Capelle aan den IJssel is overgekomen van FC Groningen en blijft twee jaar in Kerkrade. Vorige week speelde Michalis Ioannou nog noodgedwongen op die positie, aangezien Mitchel Keulen opnieuw uit de roulatie is met een blessure. De Cyprioot wordt door de komst van Absalem waarschijnlijk naar de bank verwezen.

In het doel lijkt Streppel te gaan kiezen voor Youri Roulaux. De doelman kwam deze week over van FC Eindhoven. Versterking tussen de palen was noodzakelijk, na het vertrek van Radomir Novakovic. Eerste doelman Jan Hoekstra raakte ook nog eens geblesseerd tegen Jong Ajax. Hoewel derde doelman Loek Hamers prima inviel, lijkt de voorkeur uit te gaan naar Roulaux.

Ossenaren

TOP Oss begon het seizoen als gezegd met een verrassende nederlaag tegen Helmond Sport. Op alle vlakken lijkt het vrij rustig bij de Ossenaren. Trainer Klaas Wels zit al een tijdje op zijn stek en qua spelers vielen er afgelopen zomer weinig verrassende vertrekkers en nieuwkomers te noteren. De meest in het oog springende nieuwkomer is doelman Bo Geens, die over is gekomen van het failliet gegane Lierse.

Met name in de defensie kan Wels beschikken over ervaren krachten als Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren en Jason Bourdouxhe. Voorin beschikt de trainer met Cas Peters en Lars Hutten ook over de nodige kennis over het reilen en zeilen in het profvoetbal. In de basis is echter geen plaats voor Hutten. Nieuwkomer Mateo Aramburu is nog niet speelgerechtigd, terwijl Trevor David niet inzetbaar is.

Track record

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in het Parkstad Limburg Stadion in een 2-1-overwinning. Twee mannen die er niet meer bij zijn, kwamen toen tot scoren: verdediger Richard Jensen en aanvaller Iké Ugbo. In eigen huis kan Roda sowieso een goed track record overleggen tegen de Ossenaren: verloren werd er in Kerkrade nog nooit (tweemaal winst, één gelijkspel).

Verwachte opstelling Roda JC: Roulaux – Marzo, Luijckx, Lambrix, Absalem – Pflücke, Klaasen, Vossebelt – Croux, Alberg, Goppel.

Verwachte opstelling TOP Oss: Geens – Piqué, Lammers, Stuy van den Herik, Fleuren – Guezen, Kaak, Damen, Van Nispen – Peters, Van der Heijden.

De aftrap in het Parkstad Limburg Stadion is zaterdagavond om 21:00 uur, als arbiter Martin Pérez het startsein geeft. Het duel volgt u live via Twitter (klik!).

Foto: Roda JC Live