Roda laat het afweten in Oss: 1-0

0

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij FC Oss. De Brabanders waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor de nummer 3 van de Jupiler League via een doelpunt van Jonathan Opoku. Daarnaast kreeg Roda-aanvaller Anco Jansen in de absolute slotfase een domme rode kaart.

Slecht duel
De wedstrijd kende vanaf de aftrap een bij vlagen bedroevend niveau. Zowel FC Oss als Roda JC leed veelvuldig balverlies en de beide keepers werden nauwelijks getest. Wel was Roda in het laatste kwartier van de tweede helft de bovenliggende partij en werd het gevaarlijk via voorzetten vanaf de flank van Edwin Gyasi. Zo werden doelpogingen van Hicham Faik en Anco Jansen ternauwernood uit de doelmond weggeranseld door keeper Koopmans en de rest van de FC Oss-defensie. De thuisploeg kwam zelf niet verder dan een kopballetje van Opoku dat naast het doel verdween.

De Brabanders werden na de rust wel gevaarlijk. Spits Ten Den liep zich goed vrij en trof de paal naast de kansloze Roda-keeper Verbist. Even later voorkwam Koopmans tot twee maal toe een voorsprong van de Kerkradenaren door te redden op inzetten van invaller Raymond Gyasi en Ard van Peppen. Dat wat de Limburgers nalieten, deed Opoku vervolgens wel namens FC Oss: scoren. Met een hard, geplaatst afstandsschot verschalkte hij Verbist in de 69e minuut.

Tevergeefse jacht
Roda probeerde na de 1-0 logischerwijs een gelijkmaker te forceren, onder meer met invaller Frank Demouge. Maar ook in het vervolg onderscheidde Koopmans zich door knappe reacties, onder meer op een doelpoging van de mee opgekomen Arjan Swinkels. De zaak werd voor de geel-zwarten nog pijnlijker toen Anco Jansen in de 90e minuut een rode kaart kreeg wegens natrappen. Zo verloor Roda niet alleen de punten, maar zal het ook de speler vermoedelijk voor een aantal weken kwijt zijn.

Door de nederlaag loopt nummer 2 FC Eindhoven 3 punten uit op de Kerkradenaren, die nu 55 punten uit 29 duels hebben, 2 meer dan achtervolger FC Volendam. Aanstaande maandag speelt de ploeg van Trost alweer haar volgende duel in de Jupiler League; er wordt dan om 20:00 uur afgetrapt tegen Telstar in het Parkstad Limburg Stadion.

Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne (83′ Dijkhuizen), Biemans, Swinkels, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Paulissen (70′ Demouge) – E. Gyasi, Jansen, Lagouireh (63′ R. Gyasi).

Foto: Roda JC Live

Share.

About Author

Roda-supporter sinds 'ie daar zelf iets over te zeggen had. Student met een voorliefde voor het schrijven van artikelen. Kritisch, maar altijd positief ingesteld. Sportgek in de ruimste zin des woords.

Comments are closed.

Copyright 2017 Rodajclive.nl - Webdesign by Disegno Web Solutions