Roda laat het thuis liggen tegen FC Utrecht

Roda JC heeft zaterdagavond opnieuw weer gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. De eerste 25 minuten was FC Utrecht de bovenliggende partij, hierna kwam Roda JC beter in de wedstrijd en kreeg de grote kansen. Helaas wist Roda JC de kansen niet af te maken en deed zichzelf echt te kort. Met name Ajagun kreeg ballen om binnen te leggen. Helaas gebeurde dat niet en bleef het 0-0.

Meteen in de eerste minuten werd Roda bruut wakker geschud in een mistig Kerkrade. Willem Jansen kon de bal uit een vrije trap binnenwerken in het Roda JC doel. Gelukkig ging het FC Utrecht feestje niet door, doordat de Janssen volgens de lijnrechter buitenspel stond. Vervolgens speelde FC Utrecht de bal gedurende 20 minuten rond en Roda JC leek op zoek naar mogelijkheden om het de tegenstander lastig te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een beter spel en zowaar een wedstrijd die 2 kanten op kon vallen. Vlak voor rust leek het hele Parkstad Limburg Stadion ervan overtuigd dat Ajagun een stafschop had moeten krijgen. Echter Ajagun ging zo theatraal naar de grond dat het door de scheidsrechter af werd afgewimpeld als een schwalbe.

Ook in de tweede helft was Roda JC de duidelijk bovenliggende ploeg. Ajagun kreeg een kans om de bal vanaf 4 meter voor het doel van Utrecht binnen te werken. Toch kreeg hij het nog knap voor elkaar om te missen. Ook werd de bal nog van de lijn gehaald en kreeg Ajagun de bal vrij in de 16 aan zijn voeten op andere momenten. Toch wist hij de bal steeds niet goed af te leggen.

Ook FC Utrecht kreeg in de tweede helft een grote kans, of beter gezegd 3 grote kansen ineen. Van Leer wist op een vrije trap met 3 fraaie reflexen uit het doel te houden. Met katachtige sprongen bewees van Leer zich weer als een ware held in het doel. Hierna zakte de wedstrijd in en kon Roda JC FC Utrecht niet echt meer onder druk zetten. Toch wist ook FC Utrecht geen echte kansen meer uit te spelen. Hiermee eindigde de wedstrijd net zoals hij begon, met 0-0 en deed Roda JC vooral zichzelf te kort.