Roda licht opties talenten, gaat niet verder met ervaren krachten

Roda JC Kerkrade heeft laten weten dat de contracten van Mitchel Paulissen, Hicham Faik, Daryl Werker en Rigino Cicilia worden verlengd. Dat geldt niet voor de aflopende contracten van een aantal ervaren spelers. Zo zal onder meer aanvoerder Guy Ramos na het huidige seizoen transfervrij vertrekken uit Kerkrade.

Zelf opgeleide spelers verlengen
Dat meldt 1Limburg dinsdagochtend. Clubs moeten jaarlijks vóór 1 april spelers met een aflopend contract op de hoogte stellen van hun toekomst. In de aflopende contracten van Paulissen en Faik was een optie opgenomen die de club in de gelegenheid stelde om de verbintenis automatisch te kunnen verlengen, en daar hebben de Limburgers dus gebruik van gemaakt. De contracten van Werker en Cicilia, die net als Paulissen afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van Roda JC, werden eveneens verlengd door de clubleiding.

Einde verhaal Ramos en Demouge
Daar staat tegenover dat er afscheid wordt genomen van een zevental andere spelers. De meest opvallende naam in dat rijtje is die van aanvoerder Guy Ramos. Roda had ook een optie om zijn contract automatisch te verlengen, maar ziet daarvan af, met als aannemelijke reden dat het salaris van de veelvuldig geblesseerde captain aanzienlijk op de kleinere begroting drukt. Minder verrassend is dat de club niet verder gaat met spits Frank Demouge. De 32-jarige Nijmegenaar was in de afgelopen 2,5 jaar zelden 100% fit, is een van de grootverdieners in de huidige selectie en mag in de zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Ook Monteyne en Schreurs vertrekken
De overige vijf spelers waarvan het aflopend contract niet wordt verlengd zijn Martijn Monteyne (sinds 2011 bij de club en daarmee de langstzittende speler in de selectie), Crescendo van Berkel (optie in contract wordt niet gelicht), Danny Schreurs (ondanks twee sterke laatste wedstrijden weinig aan bod gekomen), Johan Plat (al sinds 16 januari geblesseerd) en Yannick Derix (derde doelman).

Foto: Roda JC Live archief