Roda oefent niet tegen Chievo Verona, wél in Cuijk

Roda JC Kerkrade zal aanstaande zaterdag (1 augustus) de voorbereidingsperiode afsluiten met een oefenduel bij JVC Cuijk. De Zuid-Limburgse club had haar supporters aanvankelijk een oefenduel in het Parkstad Limburg Stadion tegen Chievo Verona in het verschiet gesteld, maar de wedstrijd tegen de Italianen zal desondanks geen doorgang vinden.

Volgens het persbericht van Roda JC is de ‘belangrijkste’ reden van het afgelasten dat Chievo niet bereid is om aan te treden op een kunstgrasveld; bijzonder, aangezien er intussen toch al een jaar lang een kunstgrasveld in de thuishaven van de Kerkradenaren ligt. Welke mogelijke andere argumenten een rol hebben gespeeld bij het cancelen van het vriendschappelijk duel, is niet naar buiten gebracht door de club. Wel laat zij weten er alles aan gedaan te hebben om een andere, aansprekende internationale tegenstander te strikken, maar dat dit last minute niet gelukt is. Dat de tijdsdruk in deze fase van de seizoensvoorbereiding een rol heeft gespeeld, moge duidelijk zijn. In de meeste omringende landen start volgende week of de daaropvolgende week de reguliere competitie.

Als ‘vervanger’ voor het treffen met Chievo, zal Roda komende zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen JVC Cuijk. Bij de krachtmeting met de topklasser zal om 18:00 uur afgetrapt worden. De wedstrijd wordt op het complex in Cuijk afgewerkt en is gratis toegankelijk. De geel-zwarten zullen het duel moeten aangrijpen om vertrouwen te tanken richting de competitiestart, waarbij men op 8 augustus Heracles Almelo ontvangt in het Parkstad Limburg Stadion. Het team van coach Darije Kalezic, die met name in de aanvalslinie nog wacht op versterkingen, liet nog geen onuitwisbare indruk achter in de vorige drie (serieuze) oefenduels: bij EVV werd er ternauwernood gewonnen in de absolute slotfase (1-2), daarna was Alemannia Aachen effectiever in het Parkstad Limburg Stadion (0-1), waarna zondag FC Groningen te sterk bleek in Haren (2-1).

Foto: In de Wandelgangen