Roda reageert: beoogde overname voorlopig van de baan

Roda JC heeft op de clubwebsite gereageerd op de ontstane situatie rond Aleksei Korotaev. De beoogde overname van de club door de Zwitserse Rus is voorlopig van de baan. Vanochtend werd bekend dat de Zwitserse Rus al sinds februari in hechtenis zit in Dubai.

Het nieuws valt klaarblijkelijk ook bij de Eredivisionist koud op het dak. “Roda JC is verrast door de berichtgeving omtrent Aleksei Korotaev. Gisterenavond is de directie van de club pas op de hoogte gesteld van de actuele situatie. De club hoopt zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te krijgen en wil een en ander hoe dan ook spoedig en grondig uitgezocht hebben.”

Schrouff bezit nog steeds 99,8%
Opvallend genoeg blijkt Korotaev nog geen officieel aandeelhouder van Roda JC te zijn: ook niet van 40% van de aandelen, dus. “Met de heer Korotaev zijn uitsluitend voorovereenkomsten getekend. Hierin heeft hij aan alle financiële verplichtingen voldaan. De aandelenoverdracht heeft echter nog niet plaats gevonden. Dit betekent dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 % van de aandelen van de club in zijn bezit heeft”, aldus de lezing van de club.

Beoogde overname on-hold
Oorspronkelijk was het plan dat Korotaev in de aankomende zomer een meerderheidsbelang in Roda JC zou nemen. Dat is door de recente ontwikkelingen voorlopig van de baan. “Roda JC zet de beoogde overname van de club door de heer Korataev voorlopig on-hold. Dit betekent dat speculeren over het budget voor komend seizoen vooralsnog zinloos is. Voor meer informatie over de heer Korotaev verwijst de club naar het persbericht (klik voor de Nederlandse vertaling, red.) zoals opgesteld door AK Investment Holding. Roda JC focust zich vanaf nu volledig op de belangrijke wedstrijd tegen Willem II van aanstaande zondag.”
KNVB
De KNVB is al een tijdje bezig met een grondig onderzoek naar Korotaev, deels ingegeven door de perikelen die de komst van de Chinees Wang bij ADO Den Haag veroorzaakte. In dat kader lijkt het voor Roda een voordeel dat de aandelentransactie nog geen doorgang heeft gevonden, hoewel de garantie op die belangrijke investering in de club alsmaar kleiner geworden is.
Foto: Roda JC Live