Roda speelt verdiend gelijk tegen Feyenoord

Roda JC heeft zaterdagavond verdiend gelijkgespeeld tegen Feyenoord. In het Parkstad Limburg stadion was er vanaf de aftrap een geweldig eerbetoon aan de overleden Nol Hendriks. Met vuurwerk een prachtig spandoek werd er 2 minuten geapplaudisseerd voor een persoon dat Roda JC in de afgelopen eeuw groot heeft gemaakt. Uiteindelijk vielen in de eerste helft 2 doelpunten die ervoor zorgen dat de punten tussen Roda JC en Feyenoord werden gedeeld.

Roda JC begon vandaag fel aan de wedstrijd. Schahin en Gustafson probeerden vroeg in de opbouw van Feyenoord de storen. Toch kwam Roda in de eerste minuten nauwelijks aan de bal en moest het zoeken naar grip. Net op het moment dat het leek dat Roda meer controle kreeg wist Feyenoord op enigszins gelukkige wijze de score te openen. Berghuis probeerde vanaf grote afstand de goal van Roda bereiken, maar de bal werd onderweg door de rug van Ndenge van richting veranderd. Jurjus was hierbij kansloos en de 0-1 lag in het netje. Toch vocht Roda zich meteen weer terug in de wedstrijd. Schahin kon via een scherpe pass vrij komen bij keeper Jones en maakte op een beheerste manier de 1-1. Door het doelpunt kreeg Roda JC meer vertrouwen en ging het steeds sterker voetballen. Enkele sterke verdedigende acties van van Peppen tekenden voor een goed opgesteld Roda JC. Met een stand van 1-1 werd de kleedkamers ingegaan.

In de tweede helft werd er eindelijk duidelijk waar Robert Molenaar de afgelopen weken aan heeft gewerkt. Een vechtmachine waar eindelijk een duidelijke visie achter zit. Van Velzen, Schahin en Rosheuvel zorgen voor de nodige dreiging in de aanval, maar ook achterin stond het eindelijk goed opgesteld. Jurjus was zeker een van de uitblinkers deze wedstrijd en kon de nodige aanvallen van Feyenoord onschadelijk maken. De Rotterdammers wisten corners aan de lopende band te versieren, maar konden hier door kordaat ingrijpen geen grote kansen mee te krijgen.

Ondanks dat Roda JC het grote fases van de tweede helft moeilijk had om Feyenoord onder controle te houden, had men ook met de 3 punten aan de haal kunnen gaan. Er waren grote kansen voor onder andere Van Velzen die er zomaar een goal had kunnen inprikken.

Al met al was de 1-1 eindstand voor Roda een overwinning op het mentaal gebied en ook voor trainer Molenaar. Hij kan eindelijk laten zien wat hij voor ogen heeft en ook het publiek heeft naar een leuke wedstrijd kunnen kijken. Met een aantal uitblinkers aan de Roda zijde is het, ondanks dat vanavond maar 1 punt opleverde, een hoopgevende uitgangspositie om eindelijk omhoog op de ranglijst te kunnen kijken.