Roda-tegenstander Twente ontdoet zich van coach

Dat er veel druk staat op het aankomende Eredivisie-duel tussen FC Twente en Roda JC, is eens te meer duidelijk geworden. De Tukkers hebben hoofdtrainer René Hake per direct uit zijn functie ontheven.

FC Twente communiceert via de clubwebsite dat een gebrek aan overtuiging en te weinig groei in het spel ten grondslag liggen aan het besluit.

Interim-coach
Wel blijft Hake in een andere functie aan de club verbonden. Twente gaat op zoek naar een nieuwe coach, maar tegen Roda JC zal Hake’s voormalig assistent-trainer Marino Pusic zeer waarschijnlijk als eindverantwoordelijke in de dug-out zitten. Dat de Tukkers zich juist nu ontdoen van hun hoofdtrainer, onderstreept het belang van de aankomende wedstrijd(en) voor de Enschedeërs.

Vijftiende en zestiende
Na acht speelrondes staat FC Twente op de vijftiende plek van de Eredivisie-ranglijst, één plaats boven Roda JC. Beide ploegen hebben tot dusver zes punten verzameld, waarbij Roda dat in de afgelopen twee wedstrijden tegen Sparta (1-2) en NAC (1-0) bewerkstelligde. Twente en Roda JC treffen elkaar zaterdag om 20:45 uur in de Grolsch Veste.

Foto: Roda JC Live