Roda test trefzekere Topklasse-spits

Met het oog op de selectie voor het komende seizoen heeft Roda JC Kerkrade zich gemeld bij topklasser De Treffers voor Santiago Palacios. Dat meldt De Gelderlander. De Mexicaanse aanvaller zal vanaf vandaag tot en met woensdag meetrainen met de selectie van René Trost, waarna de Limburgers besluiten of zij hem voor het volgende seizoen al dan niet een contract gaan aanbieden.

De 23-jarige Palacios, die bij voorkeur als schaduwspits speelt, scoort aan de lopende band voor zijn huidige club; gisteren was hij 2 maal trefzeker in het met 4-3 gewonnen duel tegen WKE, waarmee zijn seizoenstotaal nu 23 goals bedraagt. Hij is bezig aan zijn vierde jaargang bij de club uit Groesbeek, dat na 21 wedstrijden de vierde plaats in de Topklasse zondag bezet. Eerder dit seizoen werkte Palacios al een testperiode af bij VVV-Venlo, waarna de Noord-Limburgers hem een contractaanbod voor het volgende seizoen deden waar de Mexicaan (nog) niet akkoord mee is gegaan. Een proefperiode bij Sparta Rotterdam leidde tot geen contractvoorstel van de rood-witten.

Roda JC, dat pas aan het eind van het seizoen zal weten of het ook na de zomer in de Jupiler League speelt of dat het terugkeert naar de Eredivisie, beschikt over een hoop aanvallers met een aflopend contract. Zo lopen de verbintenissen van Frank Demouge, Rigino Cicilia, Mitchel Paulissen, Johan Plat, Danny Schreurs en Raymond Gyasi (gehuurd) in de zomer af en is het verre van duidelijk met wie de club ook in het komend seizoen aan de slag wil.

Foto: Bert Beelen

Comments (1)

Comments are closed.