Roda verkiest Götz boven Paulussen

Eerder vandaag werd duidelijk dat Roda JC in de markt was voor twee rechtervleugelverdedigers. Enkele uren voor het sluiten van de transferperiode hebben de Kerkradenaren hun keuze gemaakt: zij richten de pijlen wél op ex-Hamburger SV-speler Ashton Götz, en niet op de Belg Laurens Paulussen.

Paulussen terug naar KV Mechelen
De doorgaans welingelichte Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat de Roda-clubleiding twijfelde tussen de twee rechtsbacks, maar dat de Koempelclub geen poging doet om Paulussen over te nemen van KV Mechelen. De verdediger is bij de Belgische eersteklasser overbodig en zag dat zijn werkgever vandaag bovendien een nieuwe rechtsback aantrok. Roda, dat voor die positie op dit moment alleen Henk Dijkhuizen als pure rechtervleugelverdediger in haar selectie heeft, leek op de slotdag van de transferperiode de ideale oplossing voor Paulussen.

Einde transferperiode geen deadline voor Götz
Desalniettemin blijkt Ashton Götz meter in de smaak te vallen bij de technische staf en technisch directeur Harm van Veldhoven. Götz traint deze week met de Roda-selectie mee en maakte donderdagmiddag bovendien zijn opwachting in het met 3-0 verloren oefenduel tegen Royal Antwerp FC. De 24-jarige Duitser werd opgeleid door Hamburger SV en speelde 11 Bundesliga-wedstrijden voor Die Rothosen. In tegenstelling tot Paulussen is Götz momenteel clubloos. Roda kan hem derhalve ook ná het sluiten van de transfermarkt een contractvoorstel doen en dus hoeft het papierwerk niet voor 00:00 uur donderdagnacht bij de KNVB binnen te zijn.

Budget
Eerder werd al duidelijk dat het resterende budget van de Koempelclub nihil is. De transfervrije status van Götz spreekt in het voordeel van de Duitser, waarvoor buiten salaris en eventueel tekengeld geen transfervergoeding betaald hoeft te worden. Er bestaat bovendien nog een kleine kans dat er geld vrijkomt door het vertrek van een andere speler. Zo zou er interesse zijn voor Adil Auassar en Dani Schahin.

Foto: Roda JC Live