Roda verliest ruim in Heerenveen

Roda JC Kerkrade heeft de drie punten van vorige week tegen Go Ahead Eagles geen vervolg kunnen geven. In het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen speelde de ploeg lang prima mee met de subtopper, maar dat bleek niet voldoende: 3-0. Roda zakt daardoor van de veertiende naar de vijftiende positie op de ranglijst.

Op zich speelden de heren van Yannis Anastasiou een prima eerste helft, waarin beide ploegen zo z’n kansjes kregen maar grote mogelijkheden uitbleven. Mitchel Paulissen was na een halfuur het dichtstbij een doelpunt, maar zijn schot ging naast het doel. Dat gold eigenlijk voor het overgrote deel van alles wat er überhaupt werd gecreëerd door zowel de thuis- als de uitploeg: schoten en kopballen gingen alle kanten op, maar het tweetal doelmannen had weinig te doen. Bij rust werd dan ook afgefloten met 0-0.

Na de thee en de koekjes leek het alsof de mannen van Roda, die ongewijzigd verder gingen, de verkeerde mariakaakjes hadden genuttigd. Heerenveen oogde meteen feller en speelde fanatieker naar voren, iets waar Roda nauwelijks iets tegenover kon zetten. Tien minuten in de tweede helft verprutste El Makrini de wedstrijd door met een grove charge de rode kaart te pakken, waardoor het nog lastiger werd voor Roda om zicht te houden op drie punten. Binnen vijf minuten scoorde Schmidt met een kopbal uit een vrije trap en leek het duel beslist, ware het niet dat Papazoglou aan de overkant ook scoorde. Zijn inzet werd echter teruggefloten vanwege een vermeende aanvallende overtreding.

Na de 1-0 kabbelde het duel lang voort en leek Heerenveen het wel prima te vinden, maar in de slotfase wisten de Friezen nog twee keer te scoren: Veerman schoot hard in het dak van het doel en Ghoochanejhad schoot een twijfelachtige strafschop via Van Leer en de paal binnen. Zodoende eindigde de wedstrijd met drie doelpunten verschil, wat allicht geflatteerd genoemd kan worden.

Foto: Roda JC Live.