Roda wacht nog op Juric en heeft alternatieven in vizier

Er bestaat een grote kans dat Tomi Juric daadwerkelijk de nieuwe spits van Roda JC Kerkrade wordt. De Australisch international beraadt zich op dit moment met zijn entourage over het contractaanbod dat Roda JC naar hem heeft opgestuurd. De Kerkradenaren zitten intussen niet stil en hebben een lijstje met alternatieve aanvallers klaarliggen mocht de transfer van Juric geen doorgang vinden. Op dat lijstje staan de namen van Cas Peters en Adam Taggart.

Dat meldt Dagblad De Limburger maandagochtend. De clubleiding van Roda JC heeft een concept met contractvoorwaarden opgestuurd naar het kamp-Juric, dat hierop nog niet concreet reageerde. De onderhandelingen richten zich volgens algemeen directeur Wim Collard nu nog slechts op formaliteiten. De contractduur lijkt een belangrijk punt in de gesprekken; volgens ingewijden zou Juric zich voor slechts één seizoen aan de Limburgse club willen verbinden. De Eredivisionist zal op haar beurt Juric voor meerdere jaren willen vastleggen om hem tussentijds te kunnen doorverkopen, in plaats van dat de spits na een jaar transfervrij naar een nieuwe werkgever verkast. Dat valt vanuit het perspectief van Roda te rechtvaardigen, aangezien het voor Roda-begrippen vorstelijke salaris van Juric (minimaal 400.000 Euro op jaarbasis) vooral door een groepje investeerders opgehoest zal worden, die hier vanzelfsprekend op termijn ook een gedeelte van willen terugzien. Uit betrouwbare bron heeft Roda JC Live vernomen dat een akkoord tussen beide partijen nabij is.

Collard wil echter niet te vroeg juichen (“We zijn er pas zeker van wanneer de handtekeningen op papier staan”) en derhalve richt de club tevens haar vizier op andere beschikbare spitsen. Een naam die ons daarbij bekend in de oren klinkt, is die van Cas Peters. De linksbuiten, die ook in een twee-spitsen-systeem uit de voeten kan, speelde in het afgelopen Jupiler League-seizoen nog bij FC Emmen, waar hij met 23 treffers hoog op de algehele topscorerslijst belannde. Peters verliet Emmen, dat in de play-offs om promotie strandde na een enerverend tweeluik tegen Roda, om in Portugal aan de slag te gaan bij CD Nacional, maar toen die club na amper twee maanden er niet in slaagde om salarissen uit te betalen kon hij daar weer transfervrij vertrekken. Daarnaast houden de Limburgers ook Adam Taggart in de gaten. De 22-jarige centrumaanvaller van het Engelse Fulham beschikt net als Juric en middenvelder Rostyn Griffiths over de Australische nationaliteit en werd in het seizoen 2013/2014 topscorer van de Australische competitie. Hij speelde afgelopen seizoen, mede door blessureleed, nog geen enkele minuut in het eerste elftal van de Londense club, maar kwam wel 7 maal uit voor Fulham-onder-21 en was in die duels 4 keer trefzeker.

Header: Yahoo Sports

Comments (2)

Comments are closed.