Roda wacht op Van Duinen en Zhukov, Biemans mag vertrekken

Roda JC hoopt vandaag nog een zesde versterking toe te voegen aan haar selectie. Het gaat om de Kazachstaanse middenvelder Georgi Zhukov. Dat melden verschillende media, waaronder Het Laatste Nieuws.

De 21-jarige Zhukov is een jeugdproduct van het Belgische Beerschot, maar kwam de afgelopen twee jaar uit in zijn geboorteland Kazachstan. Daar speelde hij op huurbasis voor Astana. Hij was verhuurd door zijn huidige club, Standard Luik, maar de Walen willen hem dus wederom verhuren. De Kazach speelt bij voorkeur als aanvallende middenvelder.

Zhukov kwam dit seizoen nog twaalf keer uit voor Astana, telkenmale in Europees verband. De landelijke competitie in Kazachstan is immers nog niet begonnen. Hij speelde drie keer meer dan een uur voor de landskampioen in de Champions League-groepsfase, tegen Benfica, Galatasaray en Atlético Madrid. In de kwalificatierondes was Zhukov een vaste waarde. Vorig jaar vergaarde hij ook een basisplaats in het elftal in de Kazachstan Premier League. Sven Claes meldt dat Roda hoopt vandaag nog rond te komen met de middenvelder.

Nieuwe trainer
Iemand op wie de Kerkradenaren vermoedelijk langer zullen moeten wachten is Mike van Duinen. De voormalig ADO Den Haag-spits, die nu uitkomt voor Fortuna Düsseldorf, is daar niet zo maar op te halen. De Duitsers beschikken net over een nieuwe trainer en die wil Van Duinen eerst een aantal keren aan het werk zien, voordat hij beslist of hij verhuurd mag worden. Dat meldt het Limburgs Dagblad. Van Duinen kwam gisteren uit in de met 5-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen Alemannia Aachen. Hij scoorde één keer voor de Düsseldorfers.

MVV aast op centrale verdedigers
Het eerste slachtoffer van Roda’s winterse transfergeweld is Bart Biemans. De verdediger heeft te horen gekregen dat hij zijn rugnummer moet inleveren en mag vertrekken. MVV Maastricht is één van zijn opties, want onze provinciegenoot zoekt nog een extra centrale verdediger voor de tweede seizoenshelft. Ook Helmond Sport heeft interesse.

Jeugdproduct Daryl Werker is ook een gegadigde voor de vacante positie bij MVV. Roda wil hem echter alleen verhuren.

Foto: Roda JC Live

Comments (16)

Comments are closed.