Roda weet ook tegen Ajax te stunten: gelijkspel

Roda JC Kerkrade weet haar positieve flow na de overwinningen op Excelsior en FC Utrecht vast te houden. Men houdt een punt in Kerkrade door tegen Ajax 2-2 gelijk te spelen. Roda kwam vroeg op achterstand door goals van El Ghazi en Milik. Men beet zich terug in de wedstrijd en kon nog voor rust via Poepon de 1-2 binnenwerken. Na rust begon Ajax wat sterker, maar Roda kon hierna weer overnemen. Na talloze pogingen kon invaller Ngombo de 2-2 maken.

In het Parkstad Limburg Stadion werd vandaag de 3e Eredivisie wedstrijd van Roda JC in 8 dagen gespeeld. Hierbij was Ajax de tegenstander. Kalezic gaf vooraf al aan dat elk punt wat tegen Ajax behaald zou worden, een bonus punt zou zijn. Dus men ging er vanuit dat Roda JC ging voetballen op 0-0. Dit was echter niet het geval. Direct werd er al de aanval door via Peterson gezocht. Hij schoot de bal in de netten, maar dat deed hij helaas in buitenspelpositie.

Na een sterke openingsfase van Roda kon Ajax overnemen. Ajax was vaak erg slordig in passing en had zeker geen veldoverwicht. Toch slaagde men erin om in 2 minuten relatief simpel op 0-2 te komen. Milik kon uit een hoekschop de bal binnenkoppen en niet veel later strafte El Ghazi balverlies van Peterson keihard af.

Door deze 2 goals leek Roda wakker geschud en werd er gevochten voor elke bal. Ajax was duidelijk de weg kwijt in een kolkend Parkstad Limburg Stadion. Rydell Poepon wist zijn eerste goal voor Roda JC te scoren en daarmee was de aansluitingstreffer gemaakt. Ajax ontsnapte vervolgens voor rust nog enkele keren aan de gelijkmaker. Zodoende ging men met 1-2 de kleedkamers in.

Na rust probeerde Ajax een overwinning veilig te stellen door het inbrengen van Klaassen en Fischer. Ook dit zorgde niet voor controle in de wedstrijd. Roda was nog steeds de bovenliggende ploeg. Echter scoren is dit seizoen helaas een probleem bij Roda JC. Zo wist men dit seizoen nog niet vaak 2x in een wedstrijd de bal tussen de palen te werken. Lang leek het dus zo, ondanks het veldoverwicht Roda, dat men tegen een nederlaag ging aanlopen.

Toch wist de later ingebrachte Ngombo net als donderdag het net te vinden. Hij zorgde er in de extra tijd voor dat Roda JC nog op 2-2 wist te komen. Hij kon na een corner van Buijs de bal op een of andere manier achter Cillessen krijgen. Een feestend stadion zag vervolgens Roda deze stand vasthouden.

Roda JC weet zodoende dus na de winter met veel nieuwe spelers 7 punten te pakken in belangrijke wedstrijden. Met 23 punten uit 21 wedstrijden kan er ook een iets groter gat met de degradatiezone worden geslagen.

Roda JC – Ajax 2-2 (1-2)
Doelpunten: 0-1 Milik (27′), 0-2 El Ghazi (29′), 1-2 Poepon (35′), 2-2 Ngombo (90+2′)
Geel: Bazoer, Klaassen (AJA)
Opstelling Roda JC: Van Leer – Milec, Buijs, Swinkels, Van Peppen – Gullón (86′ Rutjes), Inceman, Zhukov (78′ Faik), Van Hyfte – Poepon, Peterson (71′ Ngombo).

Comments (83)

Comments are closed.