Roda wil opnieuw samenwerken met buitenlandse clubs

Wederom onderzoekt Roda JC Kerkrade de mogelijkheden om samen te gaan werken met buitenlandse voetbalclubs. Hierbij denkt men aan het huren, of zelfs onderling ruilen, van talenten. Dat meldt Dagblad de Limburger.

De voorbije tijd zijn er verschillende lijntjes uitgegooid in Europese competities. Ton Caanen is afgereisd naar Italië en ook de nieuwe clubkopstukken Nicolas Anelka en Aleksei Korotaev hebben contacten gelegd. Anelka en gevolg zijn uiteraard bekend met de Franse en de Afrikaanse markt.

Caanen zegt tegenover de regionale krant dat een dergelijk netwerk past bij Roda’s nieuwe ambities, sinds de gedeeltelijke overwinning door Aleksei Korotaev. “Met een hoger budget kunnen we straks in een andere vijver gaan vissen, bijvoorbeeld in die van spelers van buiten de Europese Unie.” De TD wil geen namen van clubs noemen.

Bij de aanstelling van Ton Caanen koketteerde de technisch directeur met zijn contacten bij Tottenham Hotspur. Hij wilde met de Engelse topclub een intensieve samenwerking aangaan. Deze is echter nooit van de grond gekomen, buiten een korte stage van verdediger Kyle Walker, die te licht werd bevonden.

Foto: Roda JC